Bondo håber på reelle forhandlinger om arbejdstid i dag

I dag mødes lærerformand Anders Bondo med KL’s topforhandler Michael Ziegler for at få gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det fortalte Anders Bondo om, da hans igangværende medlemsmødeturne rundt i landet bragte ham til Næstved.

Publiceret
Omkring 300 lærere var mødt op til medlemsmøde i Næstved for at høre formand for DLF Anders Bondo fortælle om overenskomstforhandlingerne.
Omkring 300 lærere var mødt op til medlemsmøde i Næstved for at høre formand for DLF Anders Bondo fortælle om overenskomstforhandlingerne.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne myldrer ind ad dørene på Susåskolen i Næstved. 250 er tilmeldt det fjerde ud af 14 medlemsmøder, som DLF's kredse har inviteret til. Formand for Næstved-kredsen Lise-Lotte Horn Jakobsen rykker borde frem, som lærerne kan sidde på, for alle stole er fyldte, inden klokken slår 17.

"Det er jo supergodt, der kommer flere, end der er tilmeldt. Men jeg har en udfordring med forplejningen", siger hun, og ser bekymret mod bordene, hvor der er linet sandwichs og kildevand op.

Nogle lærere kommer langvejs fra, for det er de lokale lærerkredse, der dækker Ringsted-Sorø, Næstved, Slagelse, Faxe-Vordingborg og Lolland-Falster, der har slået sig sammen og arrangeret mødet.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er også glad for, at medlemmerne gerne vil orienteres om de igangværende overenskomstforhandlinger.

"Der er også kommet flere, end der var tilmeldt, de andre steder", konstaterer han.

Bifald indikerer sammenhold

Da medlemsmødet efter små to timer er forbi, runger klapsalverne ned ad gangene på Susåskolen. Anders Bondo træder af scenen, og tager imod et par lærere, som har ekstra spørgsmål. Han sætter stor pris på den opbakning, han får på møderne.

"Jeg oplever, at der er lydhørhed og engagement. Det giver mig en fantastisk tryghed i forhold til de forhandlinger, vi står overfor. Vi har medlemmerne bag os. Medlemmerne er interesserede i at forstå, hvorfor vi gør, som vi gør. Bifaldet indikerer sammenhold", siger han. 

Læs mere

Se listen over DLF's medlemsmøder her

Powered by Labrador CMS