OK18
0   30

Lærer: "Det er lidt som at have jetlag"

Mere kvalitet i undervisningen er et stort ønske for lærer Mathias Ehrenberg. Han er mødt op til DLF's medlemsmøde om overenskomst i Næstved. Han håber, at OK18 kan give ham færre undervisningstimer og mere forberedelsestid.

Mathias Ehrenberg har været lærer i fem år. Han arbejder på Lille Næstved Skole, som slet ikke er så lille endda, påpeger han.

Hvorfor er du kommet til møde i dag?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er her for at blive klogere på overenskomstforhandlingerne.

Hvad håber du en overenskomst vil betyde for dit arbejdsliv?

"Jeg kommer lige fra 8 lektioners undervisning og så direkte op på cyklen og herhen. Da vi lærere cyklede herhen, snakkede vi om, at sådan en dag ønsker vi ikke for vores kolleger. Det er lidt som at have jetlag. Og det er ikke hensigtsmæssigt med en træt lærer", siger han.

Derfor håber han også, at en overenskomst kan give ham bedre muligheder for at være en frisk lærer.

"Jeg håber på, at vi får mere kvalitet i undervisningen. Det opnås bedst ved at få færre undervisningstimer og mere forberedelsestid. Nu har vi prøvet skolereformen og Lov 409 af - og vi kan konstatere, at det ikke virker", siger han og tilføjer: "Jeg er træt nu. Men så se lige mine elever. Det er hårdt at gennemgå mordet i Sarajevo kl. 15.15. Det er de færreste elever, der er optaget af bosniske indenrigspolitiske forhold i starten af 19.-hundredetallet på det tidspunkt". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ