”Vi har indgået en musketéred, og den fastholder vi. Men når der ikke umiddelbart er tegn på, at lærerne og kommunerne nærmer sig hinanden, må vi forberede vores medlemmer på, at forhandlingerne kan ende i en konflikt,” siger formand for FOA Dennis Kristensen.

FOA: Vi forbereder konflikt

I eftermiddag mødes topforhandlerne for de offentlige lønmodtagere for at høre, om der er kommet gang i lærerforhandlingerne. De andre organisationer venter pt. på lærerne, men FOA-formand Dennis Kristensen har netop meldt ud, at han forbereder sine medlemmer på konflikt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOA er en de organisationer, som har indgået en musketer-ed om at sætte de offentlige overenskomstforhandlingerne på standby, indtil der er reelle forhandlinger mellem KL's og lærernes forhandlere om en arbejdstidsaftale for lærerne.

Forhandlingerne om fornyelsen af overenskomster på det offentlige område skulle have været begyndt lige efter årsskiftet. Allerede nu er flere forhandlingsmøder blevet aflyst, mens man venter på lærerne.

OK-forhandlinger på standby, indtil der sker noget med lærerarbejdstiden

Afgørende møde i dag

FOA fortæller i en pressemeddelelse, at topforhandlerne på lønmodtagerside i dag holder et afgørende møde om status på lærernes forhandlinger. "Men alt peger i retning af, at forhandlingerne på de øvrige områder fortsat skal holdes i bero", står der i pressemeddelelsen.

Formand for FOA Dennis Kristensen mener, at forhandlingerne denne gang er særligt komplicerede:  

"Vi har indgået en musketéred, og den fastholder vi. Men når der ikke umiddelbart er tegn på, at lærerne og kommunerne nærmer sig hinanden, må vi forberede vores medlemmer på, at forhandlingerne kan ende i en konflikt," siger formand for FOA Dennis Kristensen.

Bondo: Vi arbejder målrettet for at få en aftale i hus

Forhandlinger om frokostpause og lønudvikling forude 

Og der er mange knaster på vejen mod en overenskomst.

"Ud over lærernes arbejdstid venter uenigheder med arbejdsgiverne om de seneste års lønudvikling på henholdsvis det offentlige og private arbejdsmarked, ligesom spørgsmålet om betalt eller ikke-betalt frokostpause vil være blandt de større sten på vejen ved OK18", står der i pressemeddelelsen.

Strejke eller lockout: Sådan bliver konfliktstøtten 

FOA sender i dag et brev til de lokale afdelinger om udtagelse af arbejdspladser i tilfælde af konflikt. Omtrent 10-15 procent af de ansatte på hvert område skal udtages blandt FOA's knap 150.000 erhvervsaktive offentligt ansatte medlemmer.