OK18
0   30

Lærer: "Da jeg begyndte som lærer, havde jeg 19 lektioner – nu har jeg 27"

Mere tid til forberedelse står allerøverst på ønskelisten over, hvad lærer Lene Nilsson synes skal indgå i en arbejdstidsaftale for lærerne. Hun mener, at kravene til hende er steget markant – og det er antallet af lektioner, hun underviser, også.

Lene Nilsson er lærer på Ellebækskolen i Næstved. Hun har været lærer i 22 år. Tirsdag eftermiddag er hun sammen næsten 300 andre lærere mødt på på Susåskolen i Næstved for at høre DLF's formand Anders Bondo Christensen fortælle om de verserende overenskomstforhandlinger. 

 Hvorfor er du kommet til møde i dag?

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg er her for at høre, hvordan det går - får vi en overenskomst, eller skal vi arbejde efter en lov? Det betyder rigtig, rigtig meget. Vi er de eneste, der har en lov, der beskriver vores arbejdstid"

Hvad håber du en overenskomst vil betyde for dit arbejdsliv?

"Vi har meget, meget lidt tid til forberedelse. Det håber jeg, at der bliver gjort noget ved. Jeg håber også, at det bliver synliggjort, hvad vi bruger vores forberedelsestid til. At det bliver synligt, at det koster tid at vidensdele og overtage undervisning fra andre. Man bliver nødt til at sætte sig ind i det og gøre det til sit eget", siger hun.

Hun mener, at kravene til lærerne er steget meget i de år, hun har været lærer - og nye krav og flere undervisningstimer indskrænker lærernes tid til at forberede undervisningen.

"Da jeg begyndte som lærer havde jeg 19 lektioner. Nu har jeg 27. Det er en voldsom stigning, og kravene er blevet meget større. Der skal testes og testes, og det kræver også forberedelse". 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ