Folkeskolereform: Afgangsprøven skal gøres sværere

Der skal stilles højere krav til eleverne ved afgangsprøven i dansk, matematik og sprog og projektopgaven bliver en del af pensum. Det fortæller undervisningsministeren i en kronik i dag. Bondo advarer mod at indføre 1.g-niveau

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal have udviklet afgangsprøverne. De skal afspejle, at man i 8. klasse skal kunne så meget, som man i dag kan i 9. klasse. Vi hæver ganske enkelt niveauet", siger Tina Nedergaard til Politiken.

Hun ønsker at ændre prøverne, så de afspejler ungdomsuddannelsernes forventninger.

Eleverne ønsker fortsat gruppeeksamen

Formanden for DLF Anders Bondo Christensen er glad for, at prøven skal ses efter.

"Det er rigtigt godt, at der nu kigges på prøveformer. Men hvis regeringen vil lave 1. g-prøver i folkeskolens niende klasse, så går det ikke", siger han til Politiken.

Skolelevernes Troels Boldt Rømer er også tilfredse med en modernisering, men han er ked af, at ministeren ikke vil genindføre gruppeeksaminer, som han mener ville afspejle de samarbejdsevner, eleverne har brug for videre frem.

De Konservative og Dansk Folkeparti er positive over planen, mens Socialdemokraterne mener, man skulle starte med at give penge til flere timer til eleverne i stedet for bare at øge kravne.

Læs mere