”For at kunne tilbyde eleverne den bedst mulige kvalitet i undervisningen vil vi opfordre til, at sommerens prøver i de praktisk/musiske fag erstattes af årskarakterer”, står der i et åbent brev fra Skolelederforeningen.
”For at kunne tilbyde eleverne den bedst mulige kvalitet i undervisningen vil vi opfordre til, at sommerens prøver i de praktisk/musiske fag erstattes af årskarakterer”, står der i et åbent brev fra Skolelederforeningen.

Skolelederforeningen beder ministeren aflyse de praktisk-musiske afgangsprøver endnu engang

Skolelederforeningen har sendt et åbent brev til minister og forligskredsen om de store udfordringer ved at gennemføre de praktisk-musiske valgfag med de nye retningslinjer. Skolelederne opfordrer til, at politikerne igen til sommer erstatter valgfagsprøverne med standspunktskarakterer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I Skolelederforeningen er vi optaget af at give eleverne den bedst kvalificerede undervisning. Målet er en undervisning med plads til fordybelse, der skaber interesse for faget og mod og lyst til mere af den praktisk/musiske læring. I den nuværende situation, med en eksamen der venter forude, er vi bekymrede for, at målet snarere bliver sommerens eksamen fremfor kvalitet i undervisningen".

Sådan står der i et åbent brev, som Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal har sendt til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og politikerne i folkeskoleforligskredsen.

Opråb til politikerne: Aflys sommerprøver i valgfag

Heller ikke ministeriets sidste anbefaling om at gennemføre valgfag på tværs af klasserne med særlig fokus på smittebyggende tiltag, mener Skolelederforeningen er en god ide.

"Det kan virke oplagt at tage den mulighed i brug, der handler om undtagelsesvist at undervise på tværs af stamklasser med ekstra opmærksomhed på smitteforebyggende tiltag. Dog efterlader denne mulighed skolen med et meget stort ansvar for eventuelle smitteudbrud blandt elever og skolens personale. Samtidig kan der opstå usikkerhed om, hvorvidt en sådan beslutning har legitimitet og opbakning på Christiansborg", står der i brevet, som slutter med en klar opfordring til politikerne.

"For at kunne tilbyde eleverne den bedst mulige kvalitet i undervisningen vil vi opfordre til, at sommerens prøver i de praktisk/musiske fag erstattes af årskarakterer".

Læs mere

Skolelederforeningen.org: Åbent brev

Powered by Labrador CMS