Søndervangskolen skal selv finde 1,3 millioner kroner som tilbagebetaling til Stuk.
Søndervangskolen skal selv finde 1,3 millioner kroner som tilbagebetaling til Stuk.

Aarhus Kommune: Søndervangskolen skal tilbagebetale 1,3 millioner til ministeriet

Det bliver Søndervangskolen selv, der skal tilbagebetale 1,3 millioner kroner til Børne- og Undervisningsministeriet på grund af usikkerheden om, hvorvidt skolen øgede sine chancer for at vinde en præmiepulje ved at snyde ved prøverne i 2018.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) har meddelt Aarhus Kommune, at man vil have 1,3 millioner kroner tilbage, som svarer til det beløb, som Søndervangskolen vandt i 2018 i forbindelse med daværende statsminister Lars Løkke Rasmussens præmiepulje.

De penge skal tages direkte fra Søndervangskolens budget. Det blev i går besluttet på et rådmandsmøde i Aarhus Kommune.

"Pengene tages fra Søndervangskolen, da de blev givet til skolen dengang", skriver Børn og Ungerådmand Thomas Medom (SF) i en skriftlig kommentar til JP Aarhus.

En anden mulighed ifølge Per Nikolaj Bukh ville være at fordele regningen ud på alle kommunens skoler.

"Det vil gøre regningen markant mindre, men der vil nok sidde en del skoleledere og lærere, der så ville tage sig til hovedet over, at de skulle miste penge, fordi en anden skole havde snydt og endda samtidig fremstået fantastisk på deres bekostning", siger han.

Regning bør være håndterbar

Valget er i stedet endt på den sidste mulighed, som rammer skolens nuværende ansatte og lærere her tre år efter, at skolen modtog millionbeløbet.

"Det kan også fremstå urimeligt for de nuværende ansatte og elever, men det er nok det mindst urimelige. Og samtidig har kommunen også et incitament til at slå fast, at der ikke skal være nogle fordele ved at snyde", siger han.

Selvom 1,3 millioner kroner er mange penge, mener Per Nikolaj Bukh ikke, at det bør have massive konsekvenser for skolen.

"Selv i et worst-case-scenario, hvor skolen ikke har nogen opsparede midler, så har de mulighed for at fordele beløbet over nogle år, så de fx kun hvert år skal spare 250.000 over en årrække. Det er formentlig håndterbart", siger han.

Formand for Børn-og Ungeudvalget Eva Borchorst Mejnertz (S) udtaler til JP Aarhus, at hun ikke er overrasket over, at regningen nu tilfalder skolen.

"Søndervangskolen har fået en ordentlig mavepuster på baggrund af fejl, der ligger år tilbage. Derfor er det selvfølgelig trist, at de også skal tilbagebetale penge, der dermed kan risikere at gå fra børnene", siger hun i en skriftlig kommentar til JP Aarhus.

Powered by Labrador CMS