Aarhus: Rådmand opfordrer skoler til at droppe valgfagsprøven

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Thomas Medom opfordrer nu direkte byens skoleledere til at aflyse valgfagsprøverne for de 8.-klasser, som skulle have været til deres første eksamen i december eller januar.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De mange corona-aflysninger af den praktisk-musiske undervisning har betydet, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har givet skolelederne kompetence til at aflyse de prøver, som er lagt i vinterterminen.

"Jeg havde helst set, at børne- og undervisningsministeren havde taget ansvaret på sig og truffet en fælles beslutning om at aflyse. Der er behov for at lette trykket på nogle unge og nogle skoler, som har været hårdt spændt for i de seneste måneder. Nu skal vi i stedet stå i en situation, hvor nogle unge skal til prøve, andre ikke. Det stiller alle i nok en vanskelig situation i denne tid", siger Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Han opfordrer derfor skolelederne i Aarhus Kommune til at træffe beslutning om at aflyse 8.-klasse-prøverne i musik, madkundskab, håndværk og design og billedkunst.

"Det er altså lettere at få elever igennem en diktat end en gryderet i den virtuelle undervisning. Dette efterår har i den grad påvirket undervisningen, og de praktisk-musiske fag har stået først for, hvis timer skulle aflyses på grund af corona. De tilbagemeldinger, jeg har fået, siger klart, at vi bør aflyse de praktisk-musiske prøver denne vinter".

Ind til videre har skolerne ikke mulighed for at aflyse valgfagsprøver, der er planlagt til maj/juni.

Minister om valgfagsprøverne: Jeg forstår godt ønsket om afklaring, men der er lang tid til sommer