86 nordjyske lærere skal på matematikvejlederuddannelse
86 nordjyske lærere skal på matematikvejlederuddannelse

Matematikvejledere uddannes i Nordjylland

86 matematiklærere skal i gang med en vejlederuddannelse i otte nordjyske kommuner. Det er tre millioner fra A.P. Møller Fondens milliard, der bruges til at uddanne matematikvejledere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I flere nordjyske kommuner ligger karaktergennemsnittet i matematik for afgangsprøven i 9. klasse under landsgennemsnittet, står der i en pressemeddelelse fra Hjørring Kommune. De andre kommuner er Aalborg, Mariagerfjord, Morsø, Læsø, Thisted, Rebild og Frederikshavn.

"Det er væsentligt for os at løfte alle elevers faglige niveau i matematik. Ved at uddanne flere vejledere giver det os en mulighed for at løfte det faglige miljø rundt omkring på skolerne og ad den vej sprede den nyeste viden om læring til alle vores matematiklærere", siger skolechef i Frederikshavn Kommune, Vibeke Post.

Matematikvejlederuddannelsen er på niveau med en pædagogisk diplomuddannelse. Det er professionshøjskolen University College Nordjylland, der står for uddannelsen. De første af de nye vejledere vil være færdige i januar 2016.

Powered by Labrador CMS