Finanslov
12   44

Støttepartier: Milliard til lærernes arbejdstid skal på finansloven

Det blev ikke til en ekstra millliard til ansættelse af flere folkeskolelærere i aftalen om kommunernes økonomi. Men regeringens tre støttepartier har ikke givet op og kræver, at pengene kommer på finansloven for 2020.

"Det kan ikke vente længere med at sikre en bedre balance mellem folkeskolens opgaver og ressourcer. Derfor skal folkeskolen prioriteres i den kommende finanslov. Det er en nødvendig investering i, at vores børn får en god undervisning, og at vi har en stærk folkeskole som grundpillen i vores uddannelsessystem", skriver de tre partiers gruppeformænd i et debatindlæg i Politiken i dag som en klar opfordring til Socialdemokratiet, der sidder for bordenden ved finanslovsforhandlijngerne.

"Som politiske partier skal vi ikke blande os i indholdet af en aftale, men vi vil gerne bidrage til, at parterne kan nå i mål. Det vil vi gøre ved at sikre, at aftaleparterne kan forhandle med viden om, at der er økonomi til at lave forbedringer og ansætte flere lærere. Derfor vil vi afsætte midler til det økonomiske løft på finansloven fra 2020, som udløses på betingelse af, at lærere og kommuner når en aftale", skriver de.

Artiklen fortsætter under banneret

De radikale luftede ideen om en milliard, som kan gøre det lettere for DLF og KL at nå en arbejdstidsaftale på folkeskolen.dk i valgkampen og fik øjeblikkeligt opbakning fra SF og Enhedslisten. Men Socialdemokratiet er altså endnu ikke gået med på ideen.

"Det er et rigtigt vigtigt skridt i retning af, at vi får bedre muligheder for at give børnene den kvalitet i undervisningen, de har krav på. Folkeskolerne er pressede - ikke mindst af mangel på lærere. Derfor bakker vi selvfølgelig helt op om kravet fra støttepartierne", siger formand i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen i en kommentar.

Han påpeger, at også den socialdemokratiske undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil  har sendt en klar invitation til et samarbejde om folkeskolen:

"Sammen med støttepartiernes forslag skaber det et godt grundlag for en Ny Start. Derfor er det nu, der skal slås søm i en aftale, så forbedringerne allerede kan mærkes til næste skoleår. Det vil gavne både børn, forældre, lærere og kommuner".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ