Internationalisering
1   5

Verdenstimen: Undervisningsministeren sidestillede ungdommen med 68-generationen foran kronprinsessen

Kronprinsesse Mary, en borgmester og to ministre var i dag med til at sparke 'Verdenstimen' i gang for de danske folkeskoler. Undervisningsministeren bidrog med til de store ambitioner om at bekæmpe fattigdom og redde klimaet ved at sidestille nutidens børn og unge med 68-generationen.

Forventningerne til synet af kronprinsesse Mary lagde et låg på støjen hos den store elevgruppe, da de var samlet i festsalen på Københavns Rådhus i anledningen af begyndelsen på Verdensugen, der er arrangeret af Verdens Bedste Nyheder og skal kaste lys over FN's 17 Verdensmål.

Og da kronprinsessen hilste på de velopdragne og starstruck elever, blev hun mødt af en høflig klapsavle og generte smil.

Artiklen fortsætter under banneret

Foruden kronprinsessen stod både undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn og børne- og ungdomsborgmester i København Jesper Christensen på talerstolen, hvor de sammen med tre elevambassadører huskede børn og voksne på, at det er vigtigt at slå et slag for bekæmpelsen af fattigdom samt at værne om uddannelse og miljøet.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil var ikke bleg for at  vægte vigtigheden af fællesskab og handlekraft - særligt blandt børn og unge.

"Jeg har en udokumenteret teori, om at vi har en børne- og ungdomsgeneration, der har meget fokus på klimaet, fordi lærerne har været dygtige til at undervise. Vi må give den lærerstand et kæmpe klap på skulderen for at have skabt måske den mest samfundsbevidste generation, vi har set siden 1968", sagde hun med reference til 68-generationen, der som bekendt skabte et kulturelt nybrud.

Ministeren henvendte sig også mere direkte til de fremmødte 8.-klasser fra Randersgades Skole på Østerbro.

"De 17 Verdensmål, I skal arbejde med på jeres skole i den kommende uge, er med til at samle os om at gøre verden til et bedre sted for alle mennesker. Jeg håber, I får rigtig meget ud af det, og jeg ønsker, at I skal være nysgerrige og stille rigtig mange spørgsmål. Det er den måde, I bliver klogere på", sagde undervisningsministeren.

Det er femte år i træk, at Verdens Bedste Nyheder afholder Verdenstimen, der er den danske del af den verdensomspændende World's Largest Lesson-kampagne, der skal sikre, at alle skolebørn lærer om Verdensmålene.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ