Undervisningsministeren
15   20

Undervisningsministeren tager på lærertur rundt om i landet

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er på vej rundt til møder med grupper af lærerkredse over hele landet sammen med Lærerforeningens formandskab. Anders Bondo roser, at ministeren har taget initiativ til møderne.

"Det er et godt tegn fra en minister, at hun vil høre, hvad der rører sig derude. Og ikke bare vil høre min udlægning af tingene, men også vil møde lokale repræsentanter", siger formand for Danmarks Lærerfoerning Anders Bondo Christensen.

Han og næstformand Dorte Lange mødtes med undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil den 1. juli for at tage den første snak om, hvordan DLF og ministeren sammen kan styrke folkeskolen. Siden har Pernille Rosenkrantz-Theil taget kontakt til Anders Bondo for at få arrangeret møder rundt om i landet. Og derfor er Undervisningsministeriet nu sammen med DLF i gang med at planlægge en række regionale møder med kredsene, hvor Anders Bondo/Dorte Lange sammen med ministeren mødes med lokale lærerrepræsentanter.

Artiklen fortsætter under banneret

"Her kan kredsene formidle, hvilke udfordringerne de ser for lærerne og den samlede medlemsgruppe. Jeg synes, det er rosværdigt, at ministeren vil prioritere sådan en møderække", siger Anders Bondo.

DLF tager imod ministerens fremstrakte hånd

Når Anders Bondo Christensen roser Socialdemokratiet, bliver han på de sociale medier nogle gange mødt af hård kritik fra medlemmer, der ikke forstår, at DLF's formand efter 2013 kan have tillid til socialdemokratiske politikere.

"I alle årene har jeg givet udtryk for, at jeg forstår frustrationerne fra 2013. Der er nogle, der giver udtryk for, at jeg har totalt glemt hvad der skete i 13. Det kan jeg love alle for, at jeg ikke har. Men når vi har en minister, som selv siger, at det ikke var i orden, hvad der skete i 13, og at det nu er regeringens ansvar at genopbygge tilliden til lærerne, så synes jeg, at vi får en fremstrakt hånd fra en ny minister og det vil jeg rose hende for, for vi skal videre".

Positive signaler fra politikere

Han peger på, at der i det politiske grundlag for den nye regering står, at der er brug for "et tæt samarbejde om at sikre folkeskolen de nødvendige rammer og ressourcer, så lærerne kan give undervisning af høj kvalitet", og at regeringen også har lovet aktivt at bakke op om det samarbejde som DLF og KL har om en ny start.

Han fremhæver også, at Det Radikale Venstre ønsker en milliard kroner på finansloven til et samarbejde om folkeskolen mellem DLF og KL, og at også SF og Enhedslisten er kommet med samme meldinger. Anders Bondo har budt Ellen Trane Nørby velkommen som Venstres undervisningsordfører, og han glæder sig til genoptage samarbejdet med Alex Ahrendtsen, Marianne Jelved og Henrik Dahl og møde de nye ordførere fra de øvrige partier.

"Vi skal kunne samarbejde med dem alle sammen. Det er pinedød nødvendigt, hvis vi skal have skabt nogle gode rammer omkring folkeskolen og dermed også omkring lærernes arbejdssituation. Det er der også ting, der tyder på kan ske. Jeg er meget opmærksom på ikke at sælge noget som helst skind før bjørnen er skudt, men når de radikale siger, at der skal 1 milliard folkeskolen på det her finanslov, så håber jeg virkelig, at de alle andre vil støtte op om det".

Men selv om formanden hører positive signaler i disse uger, så understreger han, at det vil kræve et vedvarende arbejde fra alle led af DLF, hvis udmeldingerne også skal blive til konkrete forbedringer i skolen.

"En høj organisationsprocent og et stærkt sammenhold har været afgørende for, at vi ikke blev knækket efter 2013. Det er også afgørende for, at vi kan lykkes med det videre arbejde", lyder det fra Anders Bondo.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ