Tommy Ahlers: ”Lav verdens bedste uddannelse, også for lærere og pædagoger”

Ved overdragelsen af Uddannelse- og Forskningsministeriet mindede Tommy Ahlers den nye minister Ane Halsboe-Jørgensen om, at der på skrivebordet venter en evaluering af læreruddannelsen.

Publiceret
Til overdragelsen fik Danmarks nye uddannelse- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen en raket af Tommy Ahlers. ”For det første er det jo, fordi du også bliver minister for rummet. Men det er også fordi, at det her er ministeriet, hvor vi sigter mod månen, drømmene og de store gennembrud. Og hvis man fejler, lander man alligevel mellem stjerne”, sagde den afgående minister.

Ane Halsboe-Jørgensens CV

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet siden 2011, hvor hun fik5.171 personlige stemmer. Da vælgerne gik til stemmeurne på åretsgrundlovsdag, satte 8.285 vælgere deres kryds ved den nyeuddannelses- og forskningsminister.

Tidligere ordførerskaber

Børneordfører

Uddannelse:

Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, 2004-2009.

Tidligere job

Konsulent, LO 2009-2011

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Forestil, at du have været stormende forelsket i 13 måneder, hvorefter din kæreste slår op med dig på Grundlovsdag - og at du tre uger efter skal holde en tale til hendes bryllup".

Sådan forklarede minister Tommy Ahlers sine følelser, da han i dag overdrog Uddannelse- og Forskningsministeriet til Socialdemokratiets Ane Halsboe-Jørgensen.

I sin tale gjorde Tommy Ahlers det blandt andet tydeligt, at han håbede, Ane Halsboe-Jørgensen ville forsætte med nogle af de skibe, som han fik sat i søen i sit år som uddannelse- og forskningsminister.

Det gjaldt blandt andet arbejdet for at mindske præstationskulturen og stress blandt unge, at uddannelserne fortsat bliver mere fleksible, og at der bliver kigget på læreruddannelsen.

"Forsæt med at gøre uddannelsessystemet mere fleksibelt. Forsæt med at lave verdens bedste uddannelser, også for vores lærere og pædagoger. Forsæt kampen mod perfektionskulturen", sagde han.

Karakter-ekspertgruppe kom aldrig i gang - nu bliver det op til en ny regering

Forsætter kampen mod perfekthedskulturen

Ane Halsboe-Jørgensen lagde i sin tale vægt på, at hun vil arbejde for den grønne omstilling, fjerne uddannelsesloftet og stoppe besparelserne på uddannelsesinstitutionerne.  

"Debatten om præstationskulturen har du, Tommy, dygtigt været med til at sætte i gang, og den jeg glæder mig også til at drible videre med. Det er et af samfundets største problemer. Vi kan have de dygtigste undervisere, den bedste forskning og det nyeste undervisningsudstyr. Men hvis de studerende ikke har det godt, er det ikke meget værd", sagde hun og gav sin gave til Tommy Ahlers: En hvid t-shirt, der var klippet over til en mavebluse.

Pernille Rosenkrantz-Theil bliver ny børne- og undervisningsminister 

"Perfekthedskulturen har ligget dig så meget på sinde, at du selv kastede din krop ind i projektet på vej til Dronningens Nytårstale", sagde Ane Halsboe-Jørgensen og refererede til den hændelse, hvor Tommy Ahlers blottede mave under et live-interview - på vej til nytårstaffel.

"Nogle sagde, jeg skulle give dig en hvid undertrøje, men jeg vil gøre det modsatte. Vi skal nemlig turde blotte os og erkende vores fejl".  

"Jeg skylder lærerne at være sat ind i tingene"

Da folkeskolen.dk spurgte den nyudnævnte minister om, hvorvidt hun havde tanker omkring kommissionen, der kigger på læreruddannelsen og ændring af læreruddannelsen, var svaret kort:

"Det tager jeg stilling til, når jeg har sat mig bag skrivebordet. Jeg skylder lærerne at være sat ind i tingene".

Tidligere har ministeren talt for, at de kan blive dyrt at spare på skolevæsenet:

"Politisk risikerer vi at spare på vigtige områder, som på sigt bliver meget dyrere, hvis ikke vi begynder at indregne eksempelvis værdien af en stærk og god folkeskole" sagde forskningsministeren, som dengang var menigt folketingsmedlem, til Folkeskolen i august 2018.

Ny politisk bog: Spar penge ved at investere i skolen