"Inklusion, snot, snørebånd og små egoister kræver faglighed", sagde Pia Jessen

Børnehaveklasse-uddannelse på trapperne

En stolt formand for børnehaveklasselederne, Pia Jessen, kunne i dag fortælle DLF's kongres, at en børnehaveklasseleder-uddannelse er på trapperne. Diplomuddannelsesmodulet er udviklet i samarbejde mellem børnehaveklasselederne og en professionshøjskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Inklusion, snot, snørebånd og små egoister kræver faglighed", sagde Pia Jessen, da hun på talerstolen med udkastet til en børnehave-klasselederuddannelse.

"Uddannelsen rummer den faglighed og det børnesyn, vi mener kendetegner børnehaveklassen og den didaktik, vi har bygget op i de 40 år, børnehaveklasen har eksisteret, og så lever den op til kravene til at indgå i en diplomuddannelse", fortæller Pia Jessen.

Uddannelsen er målrettet børnehaveklasseleder, pædagoger, der gerne vil være børnehaveklasseledere, og lærere i indskolingen, og den bygger på Fælles Mål for børnehaveklassen. Didaktik er ikke en del af pædagoguddannelsen, og for Pia Jessen er det vigtigt, at uddannelsen kan styrke de fremtidige børnehaveklasseledere, så de ikke ukritisk underviser efter de bunker af materialer, som forlagene i disse år sprøjter ud til børnehaveklasserne:

"Det er vigtigt, at vi bevarer den legende tilgang i børnehaveklassen".

Parterne bag uddannelsen arbejder videre over efteråret og vinteren, og til næste år kan de første læse til børnehaveklasseleder. Men Børnehaveklasseforeningens mål er, at uddannelsen bliver obligatorisk.

DLF-formand Anders Bondo lovede at tage den nye uddannelse til børnehaveklasseleder med til forhandlingerne i det partnerskab om folkeskolen, han håber at indgå med parterne om skolen, herunder den kommende regering.

Læs mere