Skønlitteratur
0   31

Dansklærer: Det føles som om Jesper Wung Sung altid har været der i min undervisning

Ida Geertz-Jensen kan faktisk ikke huske, hvornår hun første gang læste en af Jesper Wung Sungs bøger. Men i hendes øjne er han en af de bedste aktuelle forfattere hun kan bruge i sin danskundervisning. Både i forhold til genrer, temaer og læseglæde.

Det undrer på ingen måde dansklærer Ida Geertz-Jensen, at Jesper Wung Sung netop har vundet Kulturstyrelsens forfatterpris for børne- og ungdomsbøger. Hun bruger ham flittigt i sin undervisning og har gjort det løbende i de fem år, hun har undervist på Vestegnens Privatskole.

"Man kan bruge ham til mange forskellige ting. Dels fordi hans litteratur i sig selv er fantastisk. Han skriver nogle virkeligt gode historier, som kan være med til at åbne op for spændende diskussioner med eleverne. Dels kan man bruge ham rent genrepædagogisk, fordi han fx skriver utroligt gode noveller, som passer perfekt til et novelleforløb".

Jesper Wung Sung har skrevet flere novellesamlinger, som ifølge Ida Geertz-Jensen er perfekte at bruge som eksemplariske noveller, fordi de kan bruges til at vise eleverne, hvad det vil sige at skrive en novelle, de er meget alsidige i sprog og billeder og samtidig genkendelige, og så er det let at finde alle de eksemplariske genretræk.

Hun er meget begejstret for 'Lynkineser', fordi den indeholder referencer til en masse af hans andre historier. "Det er super fedt at have sådan et værk, hvor man får indblik i hans liv gennem en erindringsbog". Men hendes favorit til undervisningen er novellen 'Catwalk' i novellesamlingen 'Tretten tynde teenagere'.

Artiklen fortsætter under banneret

"Den introducerer eleverne for det genkendelig, men samtidig oplever de et mærkeligt univers, hvor de unge mennesker har hove og panterhale. Hvor der bliver leget med skønhedsidealer og hvordan vi ser hinanden i en gruppe. Han tager sig altid godt af de skæve eksistenser. De bliver trukket frem på en elegant måde i hans historier. Det gør dem virkelig gode at diskutere i klassen".

Næste projekt er essays

Ida Geertz-Jensen kan ikke huske, om hun første gang stødte på hans forfatterskab på seminariet, i sit arbejde med Dansklærerforeningen, hvor hun er næstformand, eller da hun blev færdig som lærere.

"Det er som om han altid har været der. Jeg kan ikke huske, at jeg ikke har undervist i ham".

Hun har også brugt hans billedbøger, og næste plan er at tage fat på nogle af hans essays.

"Jeg var censor i sommer, og der stødte jeg på dem. Han havde mødt en flygtning på banegården og skrevet om den samtale, de havde haft. Det ville være oplagt i et forløb om flugt og det at høre hjemme. Og Alfred og Gabestokken som han har vundet prisen for er bestemt også på listen. Den har jeg kun hørt gode ting om".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt