Motion/bevægelse
0   3

Gratis inspirationsvideoer til bevægelsespauser i udskolingen

Elever i udskolingen kan være en hård målgruppe, når det kommer til bevægelse i undervisningen. Dansk Skoleidræt er klar med 60 øvelser, der kombinerer bevægelse med hjernetræning - målrettet de ældste elever.

Når krop og hjerne udfordres samtidig, har det en positiv effekt på indlæringen. Det er kongstanken bag Dansk Skoleidræts nye initiativ Fun Skills.

Artiklen fortsætter under banneret

Det består af 60 små instruktionsvideoer til øvelser, der kombinerer krydsbevægelser, koordination og kognitive opgaver. For eksempel ved, at eleverne skal bevæge arme og ben i en uvant rytme, mens de fremsiger en tabel.

På den måde udfordres både krop og hjerne på en måde, som eleverne ikke er vant til, og det skal styrke indlæringen, fortæller projektleder Mikael Hansen.

"Forskellige hjerneregioner skal samarbejde på en uvant måde, og det er med til at udvikle hjernen - og så er det endda sjovt", siger han.

Fun Skills består af fem øvelser, hvor eleverne gradvist bevæger sig op gennem 12 sværhedsgrader - derfor er der i alt 60 videoer.

"Når vi står over for opgaver, vi ikke har prøvet før, skal hjernen skabe nye veje mellem nerveceller. Når det sker , kan vi lære nyt, hvis vi øver os og er vedholdende. Så når en opgave fx er løst rigtigt 7 ud af 10 gange, kan man gå videre til næste progression", siger Mikael Hansen.

Udskolingen er en kritisk målgruppe

Projektet er målrettet udskolingen, og der er helt særlige krav på spil, når man vil nå skolens ældste elever, fortæller projektlederen.

"Vi ved fra undersøgelser og fra praksis, at udskolingen er en svær målgruppe. Aktivitetsniveauet falder, når eleverne bliver ældre. Det er ikke længere nok at lave en ord-stafet. Eleverne er naturligt mere kritiske, og derfor har vi lavet et bevægelseskoncept med et meget tydeligt formål", siger han.

Tanken er, at videoerne kan tages ind i undervisningen i for eksempel de boglige fag som små bevægelsespauser. De 60 hjernetrænende videoer kan findes på www.funskills.dk.

Fun Skills er en del af programmet Sunde børn bevæger skolen, som laves i samarbejde mellem Tryg Fonden og Dansk Skoleidræt.

Se introvideo til projektet her:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.369 andre er allerede tilmeldt