Motion/bevægelse
0   6

Ministeren skubber til bevægelsen i udskolingen

Det går for trægt med de 45 minutters bevægelse dagligt for både elever og lærere i de ældste klasser, mener undervisningsminister Merete Riisager, der nu starter en kampagne med temadage og praksisnær vejledning.

"Udskolingen i bevægelse".

Med disse tre ord i en ny kampagne siger undervisningsminister Merete Riisager reelt "kom nu i gang" til elever og lærere i de ældste klasser i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er nemlig de ældste klasser og deres lærere, der halter bagud med bevægelse i de 45 minutter om dagen, som folkeskolereformen foreskriver.

"Bevægelse er et af de elementer i folkeskolereformen, som både børn og voksne i skolen er meget glade for. Vi ved dog, at bevægelse ikke har været lige let at implementere alle steder. Derfor har vi nu lavet en kampagne, som skal give mere viden og inspiration til at inddrage bevægelse i skoledagen til gavn for elevers læring og trivsel," siger Merete Riisager i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

Ministeren har kaldt bevægelsesdelen af reformen for et lyspunkt, og kampagnen  "Udskolingen i bevægelse" skal løbe på disse ben:

  • Praksisrettet videns- og inspirationsmateriale om bevægelse i udskolingen
  • En række landsdækkende temadage
  • Praksisnær vejledning til kommuner og skoler

Undervisningsministeren håber, at kampagnen vil hjælpe undervisere i udskolingen og give dem flere redskaber til at få sat endnu mere gang i bevægelsen.

Udskolingen løbes i gang

Undervisningsministeriet starter i dag kampagnen "Udskolingen i bevægelse", der har til formål at klæde lærere, pædagoger og ledere bedre på til at implementere bevægelse i udskolingen. Kampagnen faciliteres af Undervisningsministeriet. I arbejdet med kampagnen har ministeriet inddraget KL, Danske Skoleelever (DSE), Danmarks Lærerforening (DLF), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), BUPL, Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Skoleidræt, KOSMOS, Syddansk Universitet (SDU) og Skolelederforeningen.

Tanken er, at kampagnen skal være så praksisnær, at pædagoger og lærere kan inddrage bevægelse i deres undervisning, så det er meningsfuldt i forhold til elevernes motivation, trivsel og læring.

Resultater fra følgeforskningen til folkeskolereformen viser, at knap en tredjedel af de adspurgte lærere og pædagoger mener, at de har behov for mere viden om, hvordan man inddrager motion og bevægelse i undervisningen.

Alle kommuner og skoler kan deltage i kampagnen og vil få en officiel invitation til at indgå samarbejde med ministeriets læringskonsulenter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.277 andre er allerede tilmeldt