Mattias Tesfaye efterlyser talblindhedstesten, der blev besluttet i forbindelse med folkeskolereformen

Spørgsmål til ministeren: Hvordan går det med talblindhedstesten?

Mattias Tesfaye (S) har spurgt undervisningsministeren til den test af talblindhed, som blev aftalt i forbindelse med folkeskolereformen i 2013. "Vigtigt at børn bliver tidligt udredt", mener han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

2013: Reform lægger op til national indsats overfor ord- og talblindhed 

"Jeg får mange henvendelser fra forældre om ordblindhed og talblindhed, og så kom jeg i tanke om, at det  jo blev besluttet for mange år siden, at der skulle laves en talblindhedstest. For den blev besluttet i forbindelse med folkeskolereformen. Derfor har jeg spurgt", siger Mattias Tesfaye, der er medlem af undervisningsudvalget og erhvervsuddannelsesordfører.

2015: Talblindhed kan testes til foråret 

Han fortæller, at han jævnligt det seneste års tid har spurgt undervisningsminister Merete Riisager (LA), hvordan det går med testen. Svaret har været, at den er på vej.

"Derfor har jeg nu spurgt skriftligt. Jeg mener, at det er vigtigt, at børnene bliver udredt og får hjælp tidligt. Jeg kender flere intelligente børn, der har problemer med tal. Og i dag er matematik blevet et mere centralt fag i hele uddannelsessystemet fra grundskole og op. Der er blevet skruet op for matematik i alle uddannelser, og det er godt tidligt at arbejde med matematik, men så er det også endnu vigtigere, at de børn, der har problemer med tal og matematik får hjælp så tidligt som muligt", siger Mattias Tesfaye.

2013: Ny rapport: Talblindhed er en diagnose på linje med ordblindhed