Talblindhed
1   1

Spørgsmål til ministeren: Hvordan går det med talblindhedstesten?

Mattias Tesfaye (S) har spurgt undervisningsministeren til den test af talblindhed, som blev aftalt i forbindelse med folkeskolereformen i 2013. "Vigtigt at børn bliver tidligt udredt", mener han.

"Jeg får mange henvendelser fra forældre om ordblindhed og talblindhed, og så kom jeg i tanke om, at det  jo blev besluttet for mange år siden, at der skulle laves en talblindhedstest. For den blev besluttet i forbindelse med folkeskolereformen. Derfor har jeg spurgt", siger Mattias Tesfaye, der er medlem af undervisningsudvalget og erhvervsuddannelsesordfører.

Han fortæller, at han jævnligt det seneste års tid har spurgt undervisningsminister Merete Riisager (LA), hvordan det går med testen. Svaret har været, at den er på vej.

"Derfor har jeg nu spurgt skriftligt. Jeg mener, at det er vigtigt, at børnene bliver udredt og får hjælp tidligt. Jeg kender flere intelligente børn, der har problemer med tal. Og i dag er matematik blevet et mere centralt fag i hele uddannelsessystemet fra grundskole og op. Der er blevet skruet op for matematik i alle uddannelser, og det er godt tidligt at arbejde med matematik, men så er det også endnu vigtigere, at de børn, der har problemer med tal og matematik får hjælp så tidligt som muligt", siger Mattias Tesfaye.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.162 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.443 andre er allerede tilmeldt