Læreruddannelsen
0   18

Superstudent vil være folkeskolelærer

Sarah Lund Ramsing kan med en studentereksamen med et snit på 12,7 komme ind på alle landets uddannelser. Men valget er faldet på læreruddannelsen, fordi hun vil gøre noget ekstra for de elever, der har brug for det.

I 2016 gik Sarah Lund Ramsing ud af EUX Business med en erhvervsfaglig studentereksamen. På hendes karakterblad står 11,8 i gennemsnit, inden hun ganger med 1,08.  Hun kan gange sit gennemsnit op, fordi hun begynder på en videregående uddannelse højest to år efter, hun har fået afgangseksamen, og dermed ender hun på et snit på 12,7.

Artiklen fortsætter under banneret

Der var dermed frit valg på alle hylder for den 26-årige student, der har valgt at søge ind på læreruddannelsen på professionshøjskolen Absalon i Roskilde. 

"Jeg ville arbejde med mennesker"

Siden hun hun fik sin studentereksamen, har hun været på barsel og læst til kontorassistent. Men nu bevæger hun sig over i en helt anden boldgade ved at læse til lærer. Uddannelsesskiftet kommer dog ikke som den store overraskelse for hende.

"Da jeg gik på EUX Business, hjalp jeg ofte de andre elever, når læreren ikke havde tid. Det var en ting, jeg rigtig godt kunne lide at gøre. Så der havde jeg allerede tanker om at være lærer", siger Sarah Lund Ramsing.

På EUX Business gik hun allerede med en drøm om at arbejde med mennesker, men hun vidste ikke indenfor hvilket felt. Hun forklarer, at valget om at læse til kontorassistent var den nemme løsning, fordi hun vidste, at hun ville være god til jobbet, men fandt hurtigt ud af, at uddannelsen ikke var rigtig for hende.

"Det var bare ikke mig. Så jeg måtte tænke over, hvad jeg ellers kunne lide, og det har altid været viden og skolen. Jeg er lidt en nørd på det område".   

Praktik fik den sidste tvivl til at gå væk

Hun kom derfor i virksomhedspraktik arrangeret af Sorø Kommune i tre måneder, hvor hun var hjælpelærer i en 6.klasse. Her fandt hun ud af, at læreruddannelsen var det rette valg.

 "Jeg havde allerede søgt ind på læreruddannelsen, da jeg skulle i praktik. Men jeg ville være sikker på, at det var noget for mig, hvilket jeg blev. Jeg valgte derfor kun at søge ind på læreruddannelsen. Det havde jeg ikke gjort, hvis jeg ikke havde været i praktik".

Sarah Lund Ramsing forventer, at hun på læreruddannelsen vil møde faglig dygtighed, et seriøst studieforløb og respekt for uddannelsen.  

"Det er i hvert fald det, jeg håber på", siger hun, og uddyber, at hun vælger læreruddannelsen på trods af folkeskolens udfordringer som eksempelvis resursemangel.

Der skal lægges vægt på faglig forskellighed

Sarah Lund Ramsing vil gerne undervise i dansk, engelsk og samfundsfag i udskolingen. Hendes vision som folkeskolelærer er at give plads til de dygtige, men også de fagligt svage elever.

"Der skal være rummelighed omkring den faglige forskellighed, der kan være mellem elever. Opgaverne skal passe til hver enkelt elev. Det må ikke bare blive en gennemsnitlig undervisning. Men der skal gøres noget ekstra for de elever, der har brug for det. Det håber jeg, at kunne gøre", siger hun.

Sarah Lund Ramsing har ikke oplevet de store reaktioner fra omverdenen over, at hun med sit høje gennemsnit har valgt læreruddannelsen. Hendes omgangskreds er glade for, at hun har fundet et fag, hun synes er spændende.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
50 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Lærerstuderende?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.