Sarah Lund Ramsing er en af de ansøgere, der kan se frem til at starte på læreruddannelsen mandag den 3. september.

Superstudent vil være folkeskolelærer

Sarah Lund Ramsing kan med en studentereksamen med et snit på 12,7 komme ind på alle landets uddannelser. Men valget er faldet på læreruddannelsen, fordi hun vil gøre noget ekstra for de elever, der har brug for det.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2016 gik Sarah Lund Ramsing ud af EUX Business med en erhvervsfaglig studentereksamen. På hendes karakterblad står 11,8 i gennemsnit, inden hun ganger med 1,08.  Hun kan gange sit gennemsnit op, fordi hun begynder på en videregående uddannelse højest to år efter, hun har fået afgangseksamen, og dermed ender hun på et snit på 12,7.

Der var dermed frit valg på alle hylder for den 26-årige student, der har valgt at søge ind på læreruddannelsen på professionshøjskolen Absalon i Roskilde. 

12-tals-lærer: Det er ikke karaktererne, der er motivationen 

"Jeg ville arbejde med mennesker"

Siden hun hun fik sin studentereksamen, har hun været på barsel og læst til kontorassistent. Men nu bevæger hun sig over i en helt anden boldgade ved at læse til lærer. Uddannelsesskiftet kommer dog ikke som den store overraskelse for hende.

"Da jeg gik på EUX Business, hjalp jeg ofte de andre elever, når læreren ikke havde tid. Det var en ting, jeg rigtig godt kunne lide at gøre. Så der havde jeg allerede tanker om at være lærer", siger Sarah Lund Ramsing.

Samme ansøgertal til læreruddannelsen som sidste år 

På EUX Business gik hun allerede med en drøm om at arbejde med mennesker, men hun vidste ikke indenfor hvilket felt. Hun forklarer, at valget om at læse til kontorassistent var den nemme løsning, fordi hun vidste, at hun ville være god til jobbet, men fandt hurtigt ud af, at uddannelsen ikke var rigtig for hende.

"Det var bare ikke mig. Så jeg måtte tænke over, hvad jeg ellers kunne lide, og det har altid været viden og skolen. Jeg er lidt en nørd på det område".   

Praktik fik den sidste tvivl til at gå væk

Hun kom derfor i virksomhedspraktik arrangeret af Sorø Kommune i tre måneder, hvor hun var hjælpelærer i en 6.klasse. Her fandt hun ud af, at læreruddannelsen var det rette valg.

 "Jeg havde allerede søgt ind på læreruddannelsen, da jeg skulle i praktik. Men jeg ville være sikker på, at det var noget for mig, hvilket jeg blev. Jeg valgte derfor kun at søge ind på læreruddannelsen. Det havde jeg ikke gjort, hvis jeg ikke havde været i praktik".

Lidt færre valgte læreruddannelsen i år end sidste år 

Sarah Lund Ramsing forventer, at hun på læreruddannelsen vil møde faglig dygtighed, et seriøst studieforløb og respekt for uddannelsen.  

"Det er i hvert fald det, jeg håber på", siger hun, og uddyber, at hun vælger læreruddannelsen på trods af folkeskolens udfordringer som eksempelvis resursemangel.

Der skal lægges vægt på faglig forskellighed

Sarah Lund Ramsing vil gerne undervise i dansk, engelsk og samfundsfag i udskolingen. Hendes vision som folkeskolelærer er at give plads til de dygtige, men også de fagligt svage elever.

"Der skal være rummelighed omkring den faglige forskellighed, der kan være mellem elever. Opgaverne skal passe til hver enkelt elev. Det må ikke bare blive en gennemsnitlig undervisning. Men der skal gøres noget ekstra for de elever, der har brug for det. Det håber jeg, at kunne gøre", siger hun.

Tårnhøjt frafald fortsætter på ny læreruddannelse 

Sarah Lund Ramsing har ikke oplevet de store reaktioner fra omverdenen over, at hun med sit høje gennemsnit har valgt læreruddannelsen. Hendes omgangskreds er glade for, at hun har fundet et fag, hun synes er spændende.