Sophie Løhde: Omfattende lockout fra 10. april

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har netop offentliggjort, at hun besvarer de faglige organisationers strejkevarsel med en omfattende lockout af de statsligt ansatte. Lockouten vil kunne træde i kraft 10. april.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Strejke: Se de udtagne arbejdspladser på statsoverenskomst 

Det er blandt andet truslen om, at en strejke kan lamme togdriften og kødkontrollen under Fødevarekontrollen til skade for eksport og dyrevelfærd, der nu får Sophie Løhde til at varsle lockout af cirka 120.000 ansatte på statslige overenskomster, herunder også ansatte på skoler som blandt andet gymnasierne. 

Sophie Løhde begrunder også varslet med, at en lockout kan medvirke til, at konflikten bliver så kortvarig som muligt.

De faglige organisationer på det offentlige arbejdsmarked varslede i fredags den 2. marts strejke for omkring 15.000 ansatte på statslige overenskomster. Konfliktvarsler på statens område skal gives med en måneds varsel, så hvis forhandlerne ikke finder en løsning i Forligsinstitutionen, vil strejken bryde ud den 4. april - onsdag efter påske. Den lockout, som Sophie Løhde nu har varslet, vil først træde i kraft 10. april og altså omfatte yderligere 120.000 statsansatte.

Også i regionerne og kommunerne har de faglige organisationer varslet strejke for godt 10 procent af medarbejderne fra 4. april. I eftermiddag tager KL's bestyrelse stilling til, om også de kommunale arbejdsgivere som ventet svarer igen med lockout.

Løhde: 'Veldesignet' strejkevarsel fra fagforeningerne årsag til lockout