OK18
7   20

Sophie Løhde: Omfattende lockout fra 10. april

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har netop offentliggjort, at hun besvarer de faglige organisationers strejkevarsel med en omfattende lockout af de statsligt ansatte. Lockouten vil kunne træde i kraft 10. april.

Det er blandt andet truslen om, at en strejke kan lamme togdriften og kødkontrollen under Fødevarekontrollen til skade for eksport og dyrevelfærd, der nu får Sophie Løhde til at varsle lockout af cirka 120.000 ansatte på statslige overenskomster, herunder også ansatte på skoler som blandt andet gymnasierne. 

Sophie Løhde begrunder også varslet med, at en lockout kan medvirke til, at konflikten bliver så kortvarig som muligt.

Artiklen fortsætter under banneret

De faglige organisationer på det offentlige arbejdsmarked varslede i fredags den 2. marts strejke for omkring 15.000 ansatte på statslige overenskomster. Konfliktvarsler på statens område skal gives med en måneds varsel, så hvis forhandlerne ikke finder en løsning i Forligsinstitutionen, vil strejken bryde ud den 4. april - onsdag efter påske. Den lockout, som Sophie Løhde nu har varslet, vil først træde i kraft 10. april og altså omfatte yderligere 120.000 statsansatte.

Også i regionerne og kommunerne har de faglige organisationer varslet strejke for godt 10 procent af medarbejderne fra 4. april. I eftermiddag tager KL's bestyrelse stilling til, om også de kommunale arbejdsgivere som ventet svarer igen med lockout.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
77 andre er allerede tilmeldt
Blog om sosu

Har du, eller nogen du kender, lyst til at blogge om at være sosu-underviser?

Vi vil meget gerne have bloggere på det nye netværk Sosu-undervisere, som vil dele ud af erfaringer, gode ideer og holdninger.

Søg om at få en blog, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak.

Søg om at få en blog her