Friskoler
2   7

10. år i træk med stigning: Andelen af privatskoleelever stiger

For 10. år i træk stiger andelen af elever, der går i fri- eller privatskole. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Andelen er nu over 18 procent af alle grundskoleelever.

Andelen af grundskoleelever, der går i fri- eller privatskole, fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 18,2 procent af eleverne i den danske grundskole går i fri- eller privatskole.
Det er en stigning fra 17,7 procent i 2016, svarende til 2.350 elever.
Dermed er der nu næsten 120.000 elever der går i fri- eller privatskole mod cirka 540.000 elever i folkeskolen.
Den kommune der oplever den største stigning er Morsø, hvor andelen er steget med over fem procentpoint. Her går 30 procent af eleverne nu i en fri- eller privatskole. I 18 kommuner har der været et lille fald i andelen, der vælger det kommunale tilbud fra, men i alle de pågældende kommuner er privatskoleandelen faldet under én procent.
Ser man bort fra ø-kommunerne Samsø og Bornholm er Nyborg den kommune, hvor den største andel af eleverne går i et privat skoletilbud. Her vælger flere end hver tredje - helt præcist 34,25 procent - en privat- eller friskole frem for dne kommunale skole. I den anden ende af skalaen finder vi Dragør Kommune, hvor bare 3,65 procent af eleverne går i fri- eller privatskole. Igen er ø-kommunerne Fanø og Læsø undtaget. Læsø kan som den eneste kommune i landet bryste sig af ikke at være hjemkommune for en eneste fri- eller privatskoleelev.
Danmarks Statistik opgør hvert år hvor mange elever, der går i henholdsvis folke- eller fri- og privatskole. Siden 2007 har privat- og friskoleandelen været stødt stigende, og i år er altså ingen undtagelse. I 2007 fik 13,6 procent af eleverne i fri- eller privatskole, og andelen er dermed vokset markant over de seneste ti år.
I år er der 28.000 flere børn, der går i et privat skoletilbud, end for ti år siden. I samme periode er antallet af grundskoleelever i Danmark faldet med godt 18.000.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ