Skolepolitik (Christiansborg)
2   11

Ny finanslov gør historisk højt privatskoletilskud til en realitet

Fredag blev finansloven for 2018 endeligt vedtaget. Og det blev uden overraskelser på skoleområdet. Som ventet sender regeringen støtten til fri- og privatskolerne op på det højeste niveau nogensinde.

Folkeskolen var langt fra det, der stjal medieroverskrifterne, da regeringen sammen med Dansk Folkeparti fredag blev enige om en finanslov for næste år. Og det med god grund. Folkeskolen har nemlig ikke fyldt meget i regeringens finanslovsplaner.

Således skete der da heller ingen ændringer på folkeskoleområdet i forhold til det finanslovsforslag, som regeringen fremlagde på årets sidste sommerdag.

Artiklen fortsætter under banneret

Dermed er det en realitet, at fri- og privatskolerne fra næste år vil modtage den højeste procentuelle statsstøtte, de nogensinde har fået.

Hvad er koblingsprocenten?

Fri- og privatskolerne finansieres via den såkaldte koblingsprocent, der dækker over den procentdel, som staten tildeler fri- og privatskolerne i forhold til folkeskolen. Koblingsprocenten udregnes på baggrund af landsgennemsnitsprisen for en elev i folkeskolen

Regeringen og Dansk Folkeparti gav nemlig hinanden håndslag på at hæve koblingsprocenten, der udgør statens støtte til fri- og privatskolerne fra 75 procent til 76 procent fra næste år.

Regeringen har derved i løbet af de seneste tre finanslovsaftaler hævet koblingsprocenten fra 71 til 76 procent.

Med den nye aftale får de fri grundskoler tilført 71 millioner ekstra, og af dem har regeringen øremærket 40 millioner til specialundervisningspulje.

Herudover er Dansk Skoleskak kommet på finansloven. Regeringen har valgt at støtte foreningen med to millioner i perioden 2018-2021.

"Det er uden tvivl den bedste julegave, Dansk Skoleskak og de 50.000 børn og unge, der hver uge træner ro, koncentration og tålmodighed med skoleskak, kunne ønske sig", siger generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen i en pressemeddelelse.

Regeringen mener desuden, at der er behov for at afdække, hvor meget de danske unge ved om Grønland og grønlandsk kultur. 

Den har derfor afsat 500.000 kroner til en spørgeskemaundersøgelse blandt de unge i udskolingen og på landets ungdomsuddannelser.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ