OK18
0   38

Bondo håber på reelle forhandlinger om arbejdstid i dag

I dag mødes lærerformand Anders Bondo med KL’s topforhandler Michael Ziegler for at få gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det fortalte Anders Bondo om, da hans igangværende medlemsmødeturne rundt i landet bragte ham til Næstved.

Lærerne myldrer ind ad dørene på Susåskolen i Næstved. 250 er tilmeldt det fjerde ud af 14 medlemsmøder, som DLF's kredse har inviteret til. Formand for Næstved-kredsen Lise-Lotte Horn Jakobsen rykker borde frem, som lærerne kan sidde på, for alle stole er fyldte, inden klokken slår 17.

"Det er jo supergodt, der kommer flere, end der er tilmeldt. Men jeg har en udfordring med forplejningen", siger hun, og ser bekymret mod bordene, hvor der er linet sandwichs og kildevand op.

Artiklen fortsætter under banneret

Nogle lærere kommer langvejs fra, for det er de lokale lærerkredse, der dækker Ringsted-Sorø, Næstved, Slagelse, Faxe-Vordingborg og Lolland-Falster, der har slået sig sammen og arrangeret mødet.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er også glad for, at medlemmerne gerne vil orienteres om de igangværende overenskomstforhandlinger.

"Der er også kommet flere, end der var tilmeldt, de andre steder", konstaterer han.

Opbakning forpligter

Medlemmerne kommer for at høre Anders Bondos udlægning af, hvordan det går med overenskomstforhandlingerne.

Folkeskolen må ikke skrive fra selve medlemsmødet, men har fået lov til at komme med og snakke med Anders Bondo om, hvad der sker på mødet.

"Jeg fortæller, at der kun er én ting, der bliver forhandlet lige nu. Det er lærernes arbejdstidsaftale. Det er hektisk. Tingene forandrer sig hele tiden. Så det jeg siger på møderne, er et øjebliksbillede. Det er ikke det samme jeg siger i dag, som jeg sagde sidste gang. Og det ændrer sig sikkert også til næste møde", siger Anders Bondo.  

På mødet fortæller han medlemmerne, at den opbakning DLF lige nu får fra de andre organisationer er enestående, men at den også forpligter. De andre organisationer har sat alle forhandlinger på standby, indtil lærerne får reelle forhandlinger om en arbejdstidsaftale. Og det arbejder Anders Bondo hårdt på sker.

"Jeg er ikke stædig. Jeg er vedholdende. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få en aftale i hus", siger han og fortæller, at lærernes forhandlere har mødtes løbende med KL's forhandlere siden 4. december. Tirsdag eftermiddag mødes med Anders Bondo med KL's topforhandler Michael Ziegler.

"Her skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at komme i reelle forhandlinger", siger han og fortæller, at han skal mødes med forhandlerne for de andre organisationer onsdag for at for at give en status på, hvordan det går med lærernes forhandlinger.

Bifald indikerer sammenhold

Da medlemsmødet efter små to timer er forbi, runger klapsalverne ned ad gangene på Susåskolen. Anders Bondo træder af scenen, og tager imod et par lærere, som har ekstra spørgsmål. Han sætter stor pris på den opbakning, han får på møderne.

"Jeg oplever, at der er lydhørhed og engagement. Det giver mig en fantastisk tryghed i forhold til de forhandlinger, vi står overfor. Vi har medlemmerne bag os. Medlemmerne er interesserede i at forstå, hvorfor vi gør, som vi gør. Bifaldet indikerer sammenhold", siger han. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ