Efteruddannelse
0   10

16 børnehaveklasseledere skal læse diplommodul i Varde

”Vi er nødt til at opgradere os, ellers bliver vi sat af vognen”, siger formanden for Børnehaveklasselederforeningen, Pia Jessen. Hun skal selv på skolebænken det næste halve år og håber, at alle hendes medlemmer vil få mulighed for et kompetenceløft.

Efter adskillige års bestræbelser på at få gang i en efteruddannelse, starter 16 børnehaveklasseledere i Varde som de første på mandag et halvt års diplommodul.

"Jeg håber at diplommodulet og efteruddannelse vil brede sig til alle landets kommuner. Vi er 24 børnehaveklasseledere i Varde, og de 16 af os starter nu", siger formanden for Børnehaveklasselederforeningen, Pia Jessen. Hun er selv uddannet pædagog og arbejder på Horne Skole i Varde. Hun mener, at det er afgørende vigtigt, at børnehaveklasselederne efteruddanner sig med de mange forandringer der sker i skoleverdenen nu. Mange af børnehaveklasselederne har været i faget i mange år, selv er Pia Jessen uddannet pædagog og har arbejdet i folkeskolen i 25 år.

LÆRINGSMÅL FOR PD-MODULET "PÆDAGOGFAGLIGHED OG LÆREPROCESSER"

 Efter gennemførelse af modulet er målet, at de studerende …

  • har viden om læring, didaktik og dannelse
  • kan anvende læringsteoretisk viden som grundlag for at planlægge, udføre, facilitere, dokumentere og evaluere læreprocesser, der tilgodeser barnet/den unges alsidige udvikling, læring og dannelse
  • kan bidrage til udvikling af fælles mål for og i samarbejdet mellem lærere og pædagoger
  • kan vurdere og fagligt begrunde, hvordan man kan anvende og udvikle pædagogfaglighed i den tværprofessionelle praksis 

Kilde:UC Lillebælt 

 

"Det er nødvendigt, at vi børnehaveklasseledere videreuddanner os ellers bliver vi sat af vognen. Det er nødvendigt, at vi arbejder med kompetenceløft inden for områder som skolestart med fokus på matematik og sprog og de fælles mål, siger Pia Jessen, der fortæller at uddannelsen bygger på aktionslæring med afsæt i opgaver fra deltagernes arbejde i hverdagen.

Vanskelig fødsel

Artiklen fortsætter under banneret

Efteruddannelsen for børnehaveklasseledere har haft en svær start. I 2012 var der tilløb til en efteruddannelse i Nordjylland, men det kunne ikke lade sig gøre at finde deltagere nok til uddannelsen, der blev udbudt af UC Nordjylland.

Uddannelsen i Varde udbydes i samarbejde med Professionshøjskolen University College Lillebælt. Danmarks Lærerforening har opfordret kredsene til at undersøge, om der er mulighed for at få et modul som det i Varde udbudt på de regionale professionshøjskole.  

KL har ikke ønsket at støtte diplommoduluddannelsen økonomisk.

 De 16 børnehaveklasseledere skal efter at have studeret og løst praksisnære opgaver afslutte diplommodulet med en eksamen til december.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
702 andre er allerede tilmeldt