Hvidovre Kommune
0   16

Inge Alfredsen

Avedøre Skole i Hvidovre, underviser i engelsk og dansk (mellemtrin). Undervist i 14 år.

Hvad gør du, når dine elever keder sig?

»Hvem har bestemt, at det er et problem, at børnene keder sig? Hvis man spørger børnene, om det går godt i matematik, så siger de, at det er sjovt eller kedeligt, men ikke om de lærer noget. Derfor synes jeg, at det er en sjov debat med kedsomhed. Mine elever siger nogle gange til mig, at det er kedeligt, det vi laver. Jeg kan ikke love, at alt i skolen er sjovt. Man skal sætte rugbrødsmotoren i gang og lave det, man nu engang skal.

Mit råd til eleverne er: Hvis det skal være sjovere, skal I prøve at engagere jer og gå ind i opgaverne. Ting bliver sjovere, hvis man kan finde ud af det og følge med i, hvad de andre snakker om. Hvis I ikke kan finde ud af opgaverne, skal I bede om hjælp«.

Hvordan påvirker det dig, at eleverne keder sig?

»Det påvirker mig ikke. Det er ærgerligt, hvis de keder sig, men det gør jeg også nogle gange i mit job. Jeg er også nødt til at tage mig sammen, hvis jeg lytter til noget, som jeg ikke synes er spændende, men så må jeg prøve at gøre det spændende ved at skrive nogle noter eller være aktiv i en samtale om emnet«.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.575 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.205 andre er allerede tilmeldt