UCL
1   410

Skårup Seminarium lukker

Det er slut med at læse til lærer i Skårup på Fyn. Bestyrelsen besluttede på et ekstraordinært møde i går aftes at lukke den 206 år gamle uddannelse. Årsagen er dårlig økonomi. De studerende er i oprør og ønsker ikke at flytte til Odense.

"Jeg er personligt meget ked af konsekvenserne for det traditionsrige seminarium i Skårup, som nu lukkes. Men hensynet til faglighed og økonomi taler for sig selv, og bestyrelsens beslutning afspejler rettidig omhu", siger bestyrelsesformand Poul Erik Madsen.

Formand for de lærerstuderende Line Hjarsø har dog svært ved at se de faglige argumenter for lukningen.

"Jeg synes, det virker som om, der kun bliver taget økonomiske hensyn. Selvfølgelig er der en grænse for, hvor lille en uddannelse kan være. Men de studerende synes, at de har en god uddannelse. Og de er meget bekymrede over, at de skal splittes op, og over hvad der sker med uddannelsens faglige profil og kultur".

University College Lillebælt forventer at kunne spare 17 millioner kroner årligt ved at lukke uddannelsen i Skårup

Artiklen fortsætter under banneret

Svært at udbyde linjefagene

Den nye læreruddannelse har gjort det endnu sværere for de små læreruddannelser at følge med økonomisk og fagligt. Skårup vil højst kunne udbyde seks af de 18 linjefag, fordi de har så få studerende.

I University College Lillebælt har man derfor vurderet, at det vil være bedre at lægge Skårup sammen med Læreruddannelsen i Odense.

"Med beslutningen tegner der sig nu konturerne af en attraktiv uddannelse, som har sin særlige profil inden for læremidler, digitalisering og internationale studiemiljøer", siger bestyrelsesformand Poul Erik Madsen.

De studerende føler sig ikke hørt

Beslutningen om lukningen når først de studerende i dag. De første studerende skal flytte til sommer, og man forventer at alle studerende er flyttet i 2011. Ifølge Line Hjarsø er de studerende i vildt oprør.

"De har slet ikke været med i processen og føler ikke, at de er blevet hørt. Uddannelsen satte gang i flere rekrutteringstiltag før sommeren med idræts- og musiklinjer, profilering og et samarbejde mellem pædagoger og lærere. Det virker underligt, at man ikke har kunnet vente mere end tre måneder på at se resultatet", siger hun.

Bestyrelsens beslutning skal nu behandles af Region Syddanmark, Undervisningsministeriet og de faglige organisationer.

Line Hjarsø mener, at politikerne bør træde i karakter.

"Der er så meget politik i læreruddannelsen. Så synes jeg, det er mærkeligt, hvis politikerne ikke tager ansvar her. Hvis man vil have regionale uddannelser og sikre, at man har lærere også i udkantsområderne, så mener jeg, at man fra regeringens side må går ind og lave en national strategi".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt