Matematik
0   4

Matematikvejledernetværk vokser og fortsætter

Mere end 1000 matematikvejledere fra næsten alle kommuner deltager nu i vejledernes netværk to år gamle netværk. Netværket fortsætter og har alle professionshøjskoler med.

På to år er antallet af matematikvejledere i Danmarks Matematikvejleder Netværk fordoblet fra 500 til mere end 1000, og netværkets videreførelse er sikret. Formålet er at udvikle matematikområdet, skabe et stærkt netværk, få forskningen ind på skolerne og virkeligheden ind i forskningen.

Da netværket blev oprettet, var Undervisningsministeriet med på sidelinjen, men nu er det hver af læreruddannelserne, der årligt afsætter 50 arbejdstimer til en medarbejders deltagelse i at udvikle, planlægge og afvikle de tiltag, der kan støtte arbejdet med matematik.

UCSjælland har påtaget sig at stå for det nationale sekretariat med lektor Bent Lindhardt som tovholder.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Regionale matematikdage

"Ministeren har hele tiden håbet, at læreruddannelserne tog over, og sådan er det nu. Det er altid svært at få regionerne samlet og få kræfter til nye opgaver, men netværket kører, og vi vil nu planlægge nye webinarer. Der bliver holdt en regional matematikvejlederdag alle steder", siger Bent Lindhardt.

"Det er vigtigt, at få alle facetter med i udviklingen af matematik - fra den enkelte lærer til forskerne. Jeg plejer at sige, at det er i netværket, hvor top-down og bottom-up mødes. Den nye forskning skal helt ud på folkeskolerne og virkeligheden skal ind i forskningen. Det er dét, der betyder noget. Heldigvis har det vist sig, at alle i netværket har en udpræget lyst til at møde hinanden".

Der har været størst vækst i netværket i Nordjylland, hvor der også nu er en høj aktivitet i arbejdet. Men det går også godt i de andre regioner med høj deltagelse. Dårligst ligger Midtjylland, hvor omkring lidt over halvdelen af skolerne har deltagere i netværket.

"Der er stor lyst til at diskutere matematik, oplever vi. Samtidig sker der meget i kommunale netværk på matematikområdet", fortæller Bent Lindhardt.

 

Webinarer fortsætter

Skolekom-konferencen kniber det mere med, så i matematikvejledernetværket vil man fremover se mere på de andre sociale medier, hvor der i dag for eksempel findes en del aktive Facebookgrupper.

Webinarerne, som netværket står bag, har vist sig at være populære, så de vil fortsætte.

"Der er omkring 70-80 deltagere hver gang, hvor flere er fagteam, der holde møde og sammen følger webinaret for at kunne tale videre om emnet bagefter. Dertil kommer, at flere går ind og ser webinarerne senere".

Danmarks Matematikvejleder Netværk holder den årlige konference i Odense torsdag den 1. september. Her vil flere oplægsholdere blandt andet fortælle om gode vejlederværktøjer, om hvordan man kan arbejde med at give og modtage faglig vejledning og om overgangen mellem folkeskole og ungdomsuddannelse på matematikområdet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt