Matematik mellemtrin
1   913

Nationalt netværk for matematikvejledere

Undervisningsministeriet har bevilget 400.000 kroner til et nationalt netværk for matematikvejledere i folkeskolerne. Det er University College Sjælland, der skal starte netværket her i 2014.

Undervisningsministeriets ekspertgruppe i matematik har anbefalet, at man sætter ind for at styrke de enkelte læreres kompetencer didaktisk og pædagogisk og fremme udviklingen af de matematiske fagmiljøer ude på de enkelte skoler. Det fører nu til at netværk af matematikvejledere, som bliver oprettet med ministeriets tilskud, og at man udvikler en struktur, så netværket kan køre videre de kommende år, fortæller Bent Lindhardt, der er lektor på professionshøjskolen UC Sjælland og med i ministeriets ekspertgruppe.

I første omgang er man gået i gang med at finde frem til, hvor mange matematikvejledere, der er uddannet, og kan komme på tale til en nationalt netværk.

Ekspertgruppen har i deres anbefalinger netop udvikling af netværk og stærke faglige fællesskaber indenfor faget matematik, ligesom man gerne ser matematikvejledernes antal øget, da deres rolle som kollegiale sparringspartnere er vigtig ude på skolerne. Gruppen anbefaler, at der uddannes eller ansættes mindst én matematikvejleder på alle skoler. Vejlederen skal bruges forpligtende og systematisk og have særlige forudsætninger for at hjælpe kollegerne med at identificere, diagnosticere og intervenere over for elever med særlige læringsvanskeligheder i matematik.

Konference for vejledere

Artiklen fortsætter under banneret

En anden anbefaling går på, at matematikvejlederne bliver inviteret til en større landskonference hvert år. Den første vil finde sted her i foråret. Datoen er endnu ikke fastsat.

Ud over dette arbejde er tre professionshøjskoler, via, UCC og UC Sjælland  i gang med at kortlægge, hvordan de enkelte matematik-fagteam på skolerne kan styrkes.

"Det er ekspertgruppens vurdering, at det ikke har blivende nok effekt, når lærerne bliver sendt enkelte dage på kurser. Der skal sættes mere fokus på, hvordan undervisningen kan udvikles i egne rammer på skolerne i et samarbejde mellem lærerne", siger Bent Lindhardt.

Professionshøjskolerne vil udarbejde et inspirationsmateriale til skolerne, om hvordan de kan udvikle fagteamsamarbejdet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.146 andre er allerede tilmeldt