Madkundskab
0   623

Evaluering: Gratis kogebog hjælper madkundskabs-undervisningen

DPU har evalueret børn- og ungekogebogen "Mit Kokkeri", som er uddelt gratis til 152.000 skoleelever. Bogen har mange steder udfyldt et tydeligt hul i undervisningen. Både lærere og elever mener, at tiden til madkundskab er presset, står der blandt andet i evalueringen.

"'Mit kokkeri' bliver brugt i stor stil i madkundskab både i det obligatoriske fag såvel som valgfag. Den udfylder tilsyneladende et 'hul' i undervisningen", står der i evalueringen, som DPU-forskerne Karen Wistoft, Jakob Christensen og Mikkel Lassen står bag. Evalueringen er finansieret af Nordea-Fonden, som også står bag kogebogen.

Tiden til madkundskab er presset

Artiklen fortsætter under banneret

Både lærere og elever er glade for bogen, men lærerne efterlyser mere hjælp til målsætningen for undervisningen.

"Lærerne er glade for bogen, men efterspørger også målbeskrivelser - det vil sige kompetence-, færdigheds- og læringsmål".

I evalueringen kommer det også frem, at lærerne har meget forskellig forberedelsestid til faget, hvilket har betydning for, hvilke retter, de vælger at lave med eleverne. Nogle lærere bliver nødt til at handle efter, hvad der på tidspunktet er tilgængeligt i supermarkedet.

Valget af retter er også påvirket af, hvor lang tid, de tager at tilberede.

"Flere lærere oplever, som tidligere nævnt, at de er presset på tid i undervisningen, og derfor er nødsaget til kun at lave retter, som ikke er for tidskrævende. Det er således ikke kun elever, der oplever, at madkundskab er presset på tid, også lærerne giver udtryk herfor", står der i evalueringen.

Bog indfrier mål

Samlet lyder konklusionen i evalueringen: "Ideologien og hensigten med 'Mit kokkeri' - at børn tager ejerskab for madlavning og får lyst til at eksperimentere med smag og egne retter - er i høj grad blevet indfriet. 'Mit kokkeri' har skabt inspiration og madlavningsglæde ssåvel hjemme som i det nye fag madkundskab".

Læs hele evalueringen via link til højre for denne artikel. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.318 andre er allerede tilmeldt