Nationale test
0   754

Klar sammenhæng mellem test og afgangsprøve

Klarer en elev sig dårligt i de nationale test, så klarer han sig efter al sandsynlighed også dårligt ved den afsluttende prøve i faget. Og går det godt i testene, går det godt ved prøven. Det viser en ny analyse fra Styrelsen for It og Læring.

"Der er en stærk statistisk signifikant positiv sammenhæng mellem testresultaterne i de obligatoriske nationale test og elevernes karakter i folkeskolens prøve i 9. klasse", konkluderes det i notatet. Klarest er sammenhængen, når man sammenligner, hvordan eleverne klarer sig i "tekstforståelse" i den nationale test i læsning i 8. klasse og sammenligner det med, hvordan det går dem i den afsluttende prøve i læsning året efter. 

86 procent af de elever, der havde 'mangelfuld' tekstforståelse i den nationale test i læsning i 8. klasse, fik en karakter på 4 eller derunder i prøven i læsning året efter, mens 81 procent af de elever, der lå på 'jævn' i tekstforståelse, fik karakteren 4 eller 7 i læseprøven året efter, og 72 procent af de elever, der lå på 'fremragende' i tekstforståelse i 8., har fik et 10- eller 12-tal ved læseprøven. 

Så stærk er sammenhængen ikke mellem testen i matematik i 6. klasse og færdighedsprøven tre år senere. 63 procent af de elever, der ligger på 'jævn' i testområdet 'tal og algebra', har fået karakteren 4 eller 7 i 9.-klasse-prøven i matematiske færdigheder tre år efter, mens 84 procent af de elever, der lå på 'fremragende' i testen, fik karakteren 7 eller derover i prøven tre år senere.

Læs notatet via linket til højre.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.974 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.178 andre er allerede tilmeldt