Line Maj Wridt og Sarah Roued Thomsen har på hver sin måde givet en særlig læseoplevelse i deres projekter, som fik Folkeskolens formidlingspris, overrakt af chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen.

Formidlingspriser for gode snuble-ord og præcist sprog

Fagbladet Folkeskolen uddelte to formidlingspriser samtidig med lærerprofession.dk-prisuddelingen for de bedste PD-projekter og bachelorprojekter. Priserne gik til Line Maj Wridt og Sarah Roued Thomsen for rigtig god formidling. Præcist sprog, spændende som en krimi og rigtig gode snuble-ord var chefredaktørens begrundelser.

Publiceret

lærerprofession.dk

Fagbladet Folkeskolen stårsammen med professionshøjskolerne bag Lærerprofession.dk - et siteom lærerpraksis og professionsudvikling. her ligger i dag 265forskellige bachelor- og Pædagogisk Diplomopgaver, som censorernehar indstillet til den årlige prisuddeling, og som samtidig liggerpå sitet til inspiration og diskussion blandt både lærerstuderendeog lærere.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I er selvfølgelig gode formidlere alle seks, der er her i dag for at modtage priser. I skal være gode formidlere overfor eleverne men også i forhold til forældre og offentlighed. Så på den måde skulle der jo egentlig ikke være to formidlingspriser", sagde chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen ved prisuddelingen.

"Men der er alligevel to projekter, der foruden at være godt skrevet og akademiske - som de skal være - også har noget til den højre hjernehalvdel. Dér hvor de skaber billeder i modtagerens hoved".

Hun takkede Sarah Roued Thomsen for ordvalg som "at kringle den ud på en eller anden måde" og "snuble-data", der får én til at stoppe op undervejs. Dem har hun brugt i sit bachelorprojekt "Håndværk og designs betydning for læring og alsidig udvikling".

Line Maj Wridt har skrevet sit PD-projekt i et præcist sprog, der er renset for jargon - "Mål og pointestyret undervisning" om matematik.

"Opgaven er spændende som en krimi. Den handler om, hvordan hun som matematikvejleder vil vejlede sine kolleger i mål og pointestyret undervisning. Det går godt i nogle grupper og mindre godt i andre, men det betyder, at hun bliver klogere på sine kollegers følelser om teori og praksis. Hun fortæller om sine forhindringer undervejs og det bliver en klassisk dannelsesrejse for hende som matematikvejleder", sagde Hanne Birgitte Jørgensen i sin begrundelse.

Formidlingspriserne er et weekendophold for to på et af Sinaturs kursushotellerne efter eget valg.

Powered by Labrador CMS