De Radikales Lotte Rod stiller nu spørgsmål til ministeren på baggrund af Folkeskolens tema om de nationale test

Radikale stiller spørgsmål til ministeren om testene

Det er godt et år siden, forligskredsen bag folkeskoleloven sidst diskuterede de nationale test. Dengang lovede ministeriet en kvalitetssikring af både de enkelte opgaver og den statistiske kvalitet af testene. Men efter at fagbladet Folkeskolen i dag har afsløret voldsomme udsving i elevernes testscorer, vil De Radikale nu stille spørgsmål til undervisningsministeren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Når man nu ikke vil afskaffe de nationale test, må man i det mindste kræve, at de er meningsfulde", siger undervisningsordfører Lotte Rod (R) til folkeskolen.dk. "Derfor har ministeren et ansvar for at tage kritikken alvorligt".

De Radikale vil nu gå til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og spørge hende, hvordan hun vil følge op på det eksempel fra Norddjurs Kommune, som fagbladet Folkeskolen har beskrevet, på at testene tilsyneladende måler som vinden blæser.

Eksperter dumper de nationale test

Da forligspartierne sidste år diskuterede daværende undervisningsminister Christine Antorinis redegørelse om testene, fik De Radikale indskrevet, at alle lærere skal have mulighed for at skrive ind til ministeriet om deres erfaringer med de nationale test og få svar, og at deres erfaringer ville blive inddraget. Den melding håber Lotte Rod meget er nået ud til folkeskolelærerne, så deres erfaringer når frem til ministeriet og indgår i arbejdet på at kvalitetssikre testene. 

Radikale: Lærerne skal opleve nationale test som et godt værktøj 

 

Læs mere

Lotte Rods spørgsmål til ministeren

Powered by Labrador CMS