Nationale test
5   954

Radikale stiller spørgsmål til ministeren om testene

Det er godt et år siden, forligskredsen bag folkeskoleloven sidst diskuterede de nationale test. Dengang lovede ministeriet en kvalitetssikring af både de enkelte opgaver og den statistiske kvalitet af testene. Men efter at fagbladet Folkeskolen i dag har afsløret voldsomme udsving i elevernes testscorer, vil De Radikale nu stille spørgsmål til undervisningsministeren.

"Når man nu ikke vil afskaffe de nationale test, må man i det mindste kræve, at de er meningsfulde", siger undervisningsordfører Lotte Rod (R) til folkeskolen.dk. "Derfor har ministeren et ansvar for at tage kritikken alvorligt".

De Radikale vil nu gå til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og spørge hende, hvordan hun vil følge op på det eksempel fra Norddjurs Kommune, som fagbladet Folkeskolen har beskrevet, på at testene tilsyneladende måler som vinden blæser.

Artiklen fortsætter under banneret

Da forligspartierne sidste år diskuterede daværende undervisningsminister Christine Antorinis redegørelse om testene, fik De Radikale indskrevet, at alle lærere skal have mulighed for at skrive ind til ministeriet om deres erfaringer med de nationale test og få svar, og at deres erfaringer ville blive inddraget. Den melding håber Lotte Rod meget er nået ud til folkeskolelærerne, så deres erfaringer når frem til ministeriet og indgår i arbejdet på at kvalitetssikre testene. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ