"Nu er der bedre muligheder for at tilrettelægge arbejdstiden, så den giver bedst mulig mening, og der bliver bedre tid til forberedelse", siger Struers borgmester Mads Jakobsen om det nye samarbejdsgrundlag.

Loft over undervisningstiden i Struer

Vestjysk Lærerforening og Struer Kommune har sammen underskrevet et samarbejdsgrundlag for lærernes arbejdstid næste skoleår. I rammen står, at der tilstræbes, at lærerne maksimalt underviser 27 lektioner om ugen. Kommunen tilfører penge til skoleområdet for at finansiere samarbejdsgrundlaget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I samarbejdsgrundlaget står, at den gennemsnitlige undervisningstid i kommunen skal være cirka 780-790 timer årligt. Og det tilstræbes, at den enkelte lærer maximalt kan undervise 810 timer om året, hvilket svarer til 27 lektioner om ugen. (Se samarbejdsgrundlaget via link til højre for denne artikel).

"Jeg er meget begejstret for det nye samarbejdsgrundlag. Det er blevet skabt i en positiv og konstruktiv dialog mellem lærere, skolelederne, forvaltning og politikere. Jeg er sikker på, at det både bliver til gavn for eleverne og lærerne. Der er lagt op til mere tid til forberedelse, og det vil løfte undervisningen", lyder det fra Torben Voss, der er formand for Vestjysk Lærerforening i en fælles pressemeddelelse.

Struer skruer ned for lærernes undervisningstid 

Struer tilfører penge til skolerne

Lærerne i Struer underviser i år mange timer. Kommunen havde lagt op til besparelser, som ville betyde endnu flere undervisningstimer næste år. Men politikerne trak de planlagte besparelser tilbage og har i stedet valgt at tilføre fem millioner kroner til skoleområdet. Pengene skal blandt andet bruges til at finansiere samarbejdsgrundlaget.

Struers borgmester Mads Jakobsen er sikker på, at det vil kunne mærkes.

"Det er glædeligt, at vi sammen har kunnet lave et godt grundlag, der giver er løft til vores skolevæsen. Nu er der bedre muligheder for at tilrettelægge arbejdstiden, så den giver bedst mulig mening, og der bliver bedre tid til forberedelse. Det vil eleverne kunne mærke",  lyder det fra Mads Jakobsen.

Vestjysk Lærerforening og Struer Kommune informerede i går eftermiddag lærere, børnehaveklasseledere og skoleledere om det nye samarbejdsgrundlag.