It
0   417

Ny kodeklub vil opdyrke børns it-talent

En printer bygget af Lego blev programmeret til at udskrive tekst på papirruller, og computer-byggesættet Raspberry Pi blev på ingen tid forvandlet til en computer med skærm og tastatur, mus og pile. Opbakningen til en ny it-kreativ kodeklub for børn og unge i København var stor ved en pilotaften i denne uge.

"Der var rigtig stor interesse fra børn og forældre. Vi var rent faktisk nødt til at afvise en hel masse, der gerne ville have været med til pilotarrangementet. Det var selvfølgelig ikke så sjovt, men på den anden side et godt tegn", siger Martin Exner, der sammen med stifter af uddannelsessitet Basidia.dk Christian Hjorth Lund er initiativtager til det it-kreative fritidstilbud Coding Pirates for børn i alderen 8-16 år. 

 "Vi havde regnet med at afprøve interessen og klubmiljøet på en fem-seks børn, men vi endte med at have tolv og være en 15-20 voksne, it- og læringsfolk og en hel del forældre", fortæller den læreruddannede Martin Exner. Det giver ham og Christian Hjorth Lund grund til at tro, at fritidsklubben, når den åbner i endnu ukendte lokaler til januar, vil blive en succes.

Artiklen fortsætter under banneret

Martin Exner er foruden lærer også kandidat i it fra Aalborg Universitet og hans ambition med kode-klubben er at give børn rammerne til at være it-kreative så tidligt som muligt.

"For mig så handler det ikke så meget om at lære at kode, men mere om at lære at blive kreativ med it. Man kan måske sammenligne det med at lege med ler. Man vil gerne være kreativ med ler-klumpen, men det kan man ikke, for man mangler værktøjet til at kunne dreje den", siger Martin Exner.

Se stemningsreportage fra pilotaftenen i kodeklubben i denne YouTube video: 

 

Oplagt at samarbejde med skolerne
Når folkeskolereformen forlænger skoledagen for alle elever og samtidig lægger op til, at skolen åbner sig mod fritidstilbud og lokalmiljø, kunne Martin Exner sagtens forestille sig et samarbejde mellem kode-klubben og folkeskolerne i København. 
           
"Coding Pirates er egentlig tænkt som et regulært fritidstilbud på linje med ridning eller ishockey, men vi vil rigtig gerne udvikle et samarbejde med skolerne", siger han. Et samarbejde, der allerede er ved at blive
etableret, er kodeklubbens forbindelse til de it-studerende på Aalborg Universitet i Sydhavnen. Lektor Rikke Ørngreen har vist stor interesse for projektet og var også tilstede i onsdags.  

"Kodeklubben bliver også et projekt, som de studerende kan følge, hvis det står til hende. En it-studerende er allerede ved at skrive opgave om konceptet. Men vi vil rigtig gerne have input fra lærerstuderende også", opfordrer Martin Exner.    

På siden codingpirates.dk er det tanken, at klubbens børn og unge kan dele deres it-opfindelser og spare med hinanden.
 
"Det er vigtigt med en virtuel platform, hvor deltagerne kan showcase deres produktioner. Der skal være rigtig meget brugergeneret indhold på siden. Vi håber, at børnene også gider bruger nogle timer på at sidde og innovere uden for klubben", siger Martin Exner.   

Læs også bloggen på folkeskolen.dk om et tilsvarende it-klub-initiativ taget i Egedal Kommune:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.374 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om it

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om it i undervisningen??

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.