Blog
1   1427

CoderDojo

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En lærer fra Egedal Kommunes 10. klasse Center – Eva Christensen – har taget initiativ til at oprette et CoderDojo, et sted hvor unge kan lære at programmere. Et godt og flot initiativ.

De virkelige nyheder står ikke altid i de store aviser. I fredags faldt jeg over artiklen ”Ungt tilbud om programmering” i Frederiksborg Amts Avis. Det var oplivende læsning for mig. En lærer fra Egedal Kommunes 10. klasse Center – Eva Christensen – har taget initiativ til at oprette et CoderDojo, et sted hvor unge kan lære at programmere.

Jeg har længe – ja, i mange år faktisk – talt for og skrevet om, at eleverne i grundskolerne skulle stifte bekendtskab med programmering. De skulle vide, hvad et program er – sådan overordnet set, og meget gerne have prøvet programmering. Der er jo masser af muligheder på et brugernært niveau: regneark fx eller LEGO-robotter – selv i etb, er der mulighed for noget, som ligner programmering. Eleverne skulle selvfølgelig også vide, hvad al denne programmering er til for, og hvor den anvendes.

I et samfund, hvor stort set alle livsnødvendige funktioner er styret af af edb-programmer er det – synes jeg – væsentligt, at borgerne har indsigt heri.

Det gør heller ikke noget, at rigtig mange har mere end indsigt – så langt at de kan selv.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er dels et demokratispørgsmål med stor dybde; dels et spørgsmål om erhvervsudvikling.

Det har jo været en nødvendig – omend ikke tilstrækkelig – forudsætning hos alle de store og små iværksættere i informationssamfundet, at de kunne programmere og kendte sammenhænge på internet. Hvis man vil frem i (den) verden er det nødvendigt at forstå DNS og IP.

Jeg mener ikke, at eleverne i grundskolerne skal lære at programmere – i hvert fald ikke i den almene undervisning. Der kan gerne være valghold; men der kan ligeså gerne være CoderDojo, fordi det giver deltagerne nogle andre muligheder.

Evas initiativ fortjener al den støtte det kan få – synes jeg - og hun søger stadig frivillige – voksne, unge – som kan lide at vejlede børn og unge.

sites.google.com/site/egedalcoderdojo/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.981 andre er allerede tilmeldt