Hvis byrådets indstilling går igennem, skal lærere og elever på Dronning Dorothea Skolen flytte til august

Kolding-skole lukkes for at finansiere skolereformen

For at lukke et hul på fem millioner kroner i finansieringen af folkeskolereformen i Kolding, har byrådet indstillet Dronning Dorothea Skolen til lukning fra sommerferien 2014

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Da jeg gik hen ad gangen i morges, kom de små farende - er det rigtigt, at skolen lukker, kan vi ikke komme i skole i morgen?"

Spørgsmålet blev stillet til Henning Dannesboe, der er skoleleder på Dronning Dorothea Skolen i Kolding. På et byrådsmøde mandag aften blev det besluttet at sende indstilling til lukning af skolen i høring. Derfor kunne Henning Dannesboe forklare eleverne, at hvis skolen lukker, bliver det først til sommerferien.

Skolen er indstillet til lukning fordi der mangler fem millioner kroner på budgettet, før skolereformen er finansieret. Koldings i øvrigt genvalgte borgmester, Jørn Pedersen (V), fortalte i august til folkeskolen.dk om kommunens problemer med at finansiere reformen.

"Vores behov er små 90 millioner for at kunne implementere folkeskolereformen. Vi skal fratrække, at lærerne skal undervise mere, men det tilskud, vi har modtaget, er overhovedet ikke noget, der dækker noget som helst", forklarede Jørn Pedersen den 30 august til folkeskolen.dk.

Borgmester: Regeringen og KL har forregnet sig

"Det rammer os, at der er underskud på budgettet", siger Henning Dannesboe, der har indkaldt til ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i morgen aften.



Tyndere ledelse eller skolelukning

Socialdemokraten Christian Haugk var med til at indstille Dronning Dorothea Skolen til lukning. Han fortæller, at der er to grunde til, at skolen skal lukkes. For det første koster folkeskolereformen ekstra og for det andet er Kolding Kommunes pengekasse tæt ved at være tom. Forvaltningen havde opstillet to alternativer til politikerne: De fem millioner kroner kunne enten findes via fællesledelse eller ved skolelukninger. Og man valgte altså at indstille det sidste til høring.

"Fællesledelse ville ikke give den store mening, for med reformen skal ledelsen netop ud og arbejde, så det gælder om ikke at tynde ledelsen ud", siger Christian Haugk. Han fortæller, at valget er faldet på Dronning Dorthea Skolen, fordi den har vist sig ikke at være bæredygtig.

"Der går 81 elever i et af kommunens største skoledistrikter, så de forældre, der har børn i skoledistriktet, bruger ikke skolen", siger Christian Haugk, og tilføjer, at elevtallet er faldet drastisk på skolen siden den for få år siden mistede overbygningen, så den kun har op til 6. klassetrin. Alle skolens elever er nu tosprogede.

Christian Haugk fortæller, at byrådet er optagede af, at nogle af midlerne skal følge børnene til de skoler, der skal modtage dem, hvis det ender med en lukning.