Læremiddelpris til Fandango

"Nogle læremidler kan gå hen og blive så naturlige valg, at det bliver påfaldende, hvis man vælger dem fra" sagde forlagschef Michael Pedersen som begrundelse for at belønne holdet bag Fandango med forlagets egen pris.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gyldendals læremiddelpris på 50.000 kr. er blevet uddelt på forlaget efterårsreception. I år går prisen til forfattergruppen bag dansksystemet Fandango, som blev lanceret i marts 2007 som et system til mellemtrinnet. Siden er det blevet udvidet til at omfatte indskolingen og er i disse år ved at blive færdigudviklet til udskolingen.

Systemet har været nyskabende blandt andet ved at lægge op til inddragelsen af computerspil som World of Warcraft i undervisningen og arbejde med eleven som medskaber af de fortællinger, der skal analyseres.

Forlaget tildeler Fandango prisen blandt andet fordi det har formået at få engageret drengene i læsningen og fordi det løste nogle problemer omkring læseindlæringsområdet. Løsningen blev en treenighed af afkodning, sprogforståelse og litteraturkompetence.

Prisen deles af forfattergruppen bag Fandango, som består af Trine May, Susanne Arne-Hansen, Marianne Skovsted Pedersen, Katrine Klim Jacobsen og Anne-Mette Veber Nielsen.

Lærebogsforfatter: Inddrag computerspil i tekstfeltet

Læremidler i dansk støtter ikke faglig læsning

Litteratur i dansktimen skal udfordre

Powered by Labrador CMS