Skoleleder Louise Høholt understregede, at lærere og elever har været savnet.

Gensynsglæde på Bindslev Skole

Der var umiddelbar gensynsglæde, da elever og lærere mødtes til første skoledag efter lockouten på Bindslev Skole i Vendsyssel. Men før eleverne kom, var der også brug for at få luft for frustrationen efter lockouten.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever, lærere og leder forsamledes i skolens Multirum. Her var der selvfølgelig en varm velkomst fra skolelederen og efterfølgende fællessang. "I har virkelig været savnet, og jeg håber, at I på trods af forskellige frustrationer er klar til, sammen med mig, igen at lave god skole," sagde leder Louise Høholt. "Jeg forventer, at skoledagen bliver lidt ovenfra og ned, da I ikke har haft mulighed for en ordentlig forberedelse og ikke er klar på, hvad den enkelte eventuelt har arbejdet med i de seneste mange uger," fortsatte lederen.

Første skoledag var planlagt til mindste detalje for lærerne

Frustration over at blive kaldt forkælede Før samlingen gav kollegerne indbyrdes udtryk for den frustration, som havde hobet sig op under den fire uger lange lockout. Mange havde følt det helt absurd og surrealistisk ikke at måtte komme ind på skolen for bare at kunne drikke en kop kaffe og tale med de tre tjenestemænd. Frustrationerne blandt lærerne i Hjørring Kommune, hvor Bindslev Skole ligger, blev yderligere forværret, da byrådspolitiker Gert Storgaard søndag morgen havnede på forsiden af Nordjyske Stitstidende. Byroden havde nemlig i en mail til Hirtshals Skolecenters aktionsgruppe kaldt lærerne for en møgforkælet gruppe.

Direkte på lejrskole Nærværende skribent blev også kastet hovedkulds ud i arbejdet efter lockouten. På grund af en lærers forlængede orlov fik jeg til opgave at tage med en kollega og 6.a på lejrskole i Allinge på Bornholm. I skrivende stund sidder jeg derfor i toget og glæder mig over det forestående samvær og oplevelserne med 21 søde og spændte elever. Det gør en ellers frustrerende og hård opstart langt mere overkommelig.  

 

Powered by Labrador CMS