Et stort farverigt banner møder lærerne ved indgangen.

Første skoledag var planlagt til mindste detalje for lærerne

Lærerne på Frederiksberg Skole i Sorø blev mødt med stor velkomst, lysegrønne skærf og dagens overraskelse, som de kunne dele med eleverne. Eleverne har det lidt som efter en sommerferie.

Publiceret Senest opdateret
Der er jubel blandt eleverne, da de får øje på hjemisbilen
Skoleleder Ole Kristensen holder tale for lærenre
8. klasses elever underholder med sang og musik.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Velkommen" står der med tydelige bogstaver på et stort banner over hovedindgangen til skolen. Hvert bogstav er malet i strålende farver. Der er også sat flag op og en kollega byder velkommen med et kram. Vi er indbudt til morgenkaffe på lærerværelset, klokken er 7.30 og solen skinner ind til os. Inde på lærerværelset står to andre kolleger og byder velkommen, vi bliver iført et skærf af grønt crepepapir med teksten "Lock in". Det er tjenestemændene der står klar til at tage imod os. Stemningen er løftet, alle smiler og taler. På bordene ligger der løbere med velkomst i samme farvestrålende bogstavkombinationer som ved hovedindgangen. Lilla klokkeblomster i vårgrønne skjulere lyser op. Der er morgenbrød og kaffe klar, vi sætter os blandet og lydniveauet stiger betragtelig, jo flere der dukker op. Vores skoleleder Ole Kristensen byder velkommen. Jeg spørger Ole senere på dagen, hvilke tanker der er med den festlige velkomst. Han svarer: "Der har været mange følelser i spil, og i første omgang skal vi koncentrere os om at få skabt en dagligdag igen. Der skal være mulighed for at tale sammen".

Gensynsglæde på Bindslev Skole

Dagens store overraskelse Dagen er planlagt til mindste detalje, der hersker en feststemning over skolen. Efter det første frikvarter skal alle elever samles i skolegården. Ole Kristensen taler til elever og lærere, byder endnu en gang velkommen. To hold elever skal optræde og en enkelt lærer synger en sang for at udfylde ventetiden til dagens store overraskelse. Pludselig lyder en velkendt klokke og elevernes opmærksomhed rettes mod den isbil, der kører ind i skolegården. Der er isvafler til alle. For at lette organiseringen, sendes eleverne til klasserne og deres lærer henter isene. Skolegården tømmes hurtigt og lærerne modtages med jubel ved de enkelte klasser.

Video: Tilbage til hverdagen

Som om der har været sommerferie I 6.a får vi talt om lockouten. Eleverne fortæller om det, de har lavet, mens de har været lockoutet fra skolen. Efter isen går vi i gang med det faglige arbejde. Først skal vi genopfriske, hvor langt vi er nået, det er lidt svært at huske. Vores tolærerordning kommer til sin ret, Birgitte og jeg får hurtigt kickstartet alle elever. Det er dejligt at være i skole igen. Efter timen spørger jeg to elever om deres oplevelse af første skoledag efter konflikten. Adam fortæller, at det har været rigtig rart at komme i gang igen, efter næsten fem uger. Det bedste er at se vennerne. Linnea har den samme følelse, hun føler hun er startet i syvende. Det er som om, der har været sommerferie. Alle går vist lidt ved siden af sig selv. Skal lige op i gear, det tager nok nogle dage. Eleverne forlader skolen, mens Dannebrog vajer over skolegården. En festdag slutter i morgen begynder en ny, og vi skal heldigvis i skole.

Tilbage - men noget af glæden er væk