alle elever var mødt op, da Gørding Skoles nye æbletræ blev plantet af borgmesteren

Esbjerg Kommune fik udeskole-prisen

Udeskole-prisen gik i år til Esbjerg Kommune, fordi skolerne her er pionerer på området. Prisens æbletræ blev plantet på Gørding Skole, hvor der er udeskole for alle elever fra børnehaveklassen og op til 9. klasse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er meget stolt over, at Esbjerg Kommune har fået prisen, der er en anerkendelse af vores arbejde med nye former for indlæring i folkeskolen. Succesen med udeskolen viser, at det giver gode resultater at flette den traditionelle undervisning sammen med udendørs aktiviteter", sagde borgmester Johnny Søtrup i forbindelse med at han plantede æbletræet på Gørding Skole i fredags.

Prisen bliver uddelt af UdeskoleNet en gang om året som hæder til en person, skole, organisation eller andre, der har gjort noget særligt for udeskole og udeundervisning i Danmark.

"Esbjerg Kommune har gennem mange år gjort et enestående pionerarbejde for at understøtte udvikling af udeskole i kommunen. Ved en vedholdende indsats, på skoleområdet, på efteruddannelsesområdet og på naturskoleområdet, er der i Esbjerg vokset et miljø og en vidensbank op omkring udeskole og undervisning i naturen, som lokale børn, lærere, borgere og besøgende ved Vadehavet og på Naturcenter Myrthuegård har stor glæde af. Kommunens arbejde er en inspiration for kommuner over hele landet", sagde formand for UdeskoleNet Karen Barfod i sin begrundelse for prisoverrækkelsen.

Udeskole betyder, at lærere og elever regelmæssigt flytter undervisningen ud i naturen - for eksempel en dag om ugen. Udedagen er faglig og hænger sammen med resten af undervisningen.

Læs mere

Powered by Labrador CMS