Ungdomsuddannelser
0   9

Uddannelsesvalg i et coronaår: Lidt flere tager 10. klasse

Også i år over 70 procent af afgangseleverne søgt en gymnasial uddannelse og små 20 procent en erhvervsuddannelse, viser tallene for søgningen til ungdomsuddannelserne 15. marts. Flere har søgt 10. klasse i år.

"Der er ingen tvivl om, at vejledningen har haft svære vilkår i år, hvor mange unge ikke har kunnet besøge ungdomsuddannelserne eller komme i fysisk brobygning. Set i det lys synes jeg, det er glædeligt, at ansøgningstallene er stabile sammenlignet med sidste år", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på uvm.dk om årets søgemønster.

I lighed med de foregående år har godt 70 procent af de elever, der forlader grundskolen til sommer, søgt om at starte på en gymnasial uddannelse, og ligesom de to foregående år har omkring 20 procent søgt om at starte på en erhvervsuddannelse.  Region Nordjylland har som den eneste region nået erhvervsuddannelsesreformens mål om, at 25 procent af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse, når de forlader grundskolen.

Over halvdelen vælger 10. klasse

Flere end sidste år tager et grundskoleår mere efter den coronaprægede 9. klasse. 51 procent af eleverne i 9. klasse vil fortsætte deres skolegang i 10., og det er en stigning på 3 procentpoint. 65 procent af dem vil på efterskole, og det er en stigning på 2 procentpoint, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneretKommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
482 andre er allerede tilmeldt