Praktik
0   0

Hjælpepakke til sidsteårs-studerende, der ikke har fået deres praktik

Et folketingsflertal afsætter nu 100 mio. kr. til ekstra tiltag for sidsteårsstuderende på en række uddannelser, herunder læreruddannelsen. Pengene skal bl.a. gå til ekstra undervisning til studerende, der er gået glip af praksisrettede dele af deres uddannelse.

Professionshøjskolerne får nu penge til at "kompenserende tiltag til afgangsstuderende, der i høj grad har fået udskudt eller aflyst de praksisrettede dele af undervisningen, som det i særlig høj grad er svært at omlægge til digital undervisning" - altså bl.a. sidsteårsstuderende på læreruddannelsen, hvis de på grund af coronasituationen er gået glip af praktik eller andre praksiselementer i uddannelsen. Det bliver op til den enkelte professionshøjskole at vurdere, hvordan pengene bedst anvendes.

"Tiltagene skal hjælpe de studerende, der afslutter deres uddannelse i år. Det er det, der haster mest. Men jeg er helt klar over, at det ikke er gjort med det. Sammen med aftalepartierne er jeg derfor klar til at se på behov for flere tiltag målrettet andre grupper af studerende", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det såkaldte færdiggørelsestilskud er suspenderet på grund af corona, og den ordning forlænges nu, så professionshøjskolerne ikke i samme grad rammes økonomiske af en eventuelt forlænget studietid. 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
208 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
420 andre er allerede tilmeldt