Corona
0   10

Sprogforeninger roser beslutningen om tilpasset eksamen

Politikerne har truffet det rette valg ved at holde fast i prøven i mundtlig engelsk og droppe prøverne i tysk og fransk. Det mener de faglige lærerforeninger for engelsk og tysk.

Sommerens afgangseksamen kommer kun til at bestå af prøverne i mundtlig og skriftlig dansk, skriftlig matematik og mundtlig engelsk. Alle andre prøves droppes i år på grund af den nuværende nedlukning af skolen for de store elever.

Det er en beslutning, som formand for Sproglærerforeningens engelske fagudvalg Frank Lacey og næstformand i Tysklærerforeningen for Grundskolen Carl Kinze begge er tilfredse med.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er godt, at eleverne får mulighed for at prøve at gå til prøve. Vi har et uddannelsessystem, der er bygget meget op om prøver, og derfor er det en fordel, at eleverne får mulighed for at prøve at gå til prøver samtidig med, at man skærer i antallet af bolde, eleverne skal have i luften på samme tid. Det er et fornuftigt valg", siger Frank Lacey, der til daglig underviser i både engelsk og tysk på Ådalens Privatskole.

Elever ville formentlig selv have valgt engelskprøven

Frank Lacey fortæller, at han tror, at beslutningen om at holde fast i netop engelskprøven vil skabe glæde hos eleverne.

"Engelsk er et fag, mange af eleverne rigtig godt kan lide. Hvis eleverne selv kunne vælge, hvilke prøver de gerne ville op i, tror jeg, at engelsk ville være et fag, der lå højt", siger han.

Ifølge Frank Lacey er tilbagemeldingen fra engelsklærerne desuden, at onlineundervisningen i engelsk går godt.

"Jeg hører fra engelsklærere rundt omkring, at de faktisk har haft mulighed for at komme rimelig godt igennem deres stof. Det skyldes nok, at børnene generelt har en positiv indstilling til faget, så det er mindre op ad bakke med engelsk end nogle af de andre fag. Så meldingen er generelt, at mange af eleverne har fået læst de tekster, de skulle læse og arbejdet med de emner, de skulle arbejde med", siger han og tilføjer, at han også støtter aflysningen af udtræksprøverne, som blandt andet betyder, at ingen elever i år kommer op i skriftlig engelsk.

"På den måde har eleverne ikke alt for meget, de skal forholde sig til på samme tid", siger Frank Lacey.

Aflysning af udtræksprøver giver nye muligheder

Aflysningen af udtræksprøverne betyder også, at der heller ikke bliver prøver i år i hverken tysk eller fransk. Det mener næstformand i Tysklærerforeningen for Grundskolen Carl Kinze er en fornuftig beslutning.

"Vi er kede af, at der ikke bliver nogen tyskprøve i år, men vi mener samtidig, at det er en god beslutning", siger han.

Normalt er det omkring 10-11 procent af afgangseleverne, der udtrækkes til prøve i tysk, fortæller Carl Kinze.

"Det betyder, at der normalt er omkring 90 procent, der mentalt har deres tanker et helt andet sted end tysk den sidste del af skoleåret. Fordelen er nu, at sådan bliver det ikke i år. Nu får de to måneder ekstra tyskundervisning. Det glæder vi os over", siger han.

Ifølge Carl Kinze kan skolerne overveje at bruge den ekstra tid til selv at lave en intern prøve i faget, men der er også mulighed for at lave helt nye forløb.

"Man kan også vælge at gøre noget helt andet end normalt og fx lave et udvidet projektforløb i faget. Hvis der kommer en større genåbning til foråret, vil der fx være mulighed for nogle ud-ad-huset-arrangementer med fokus på at få anvendt sproget", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.002 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.762 andre er allerede tilmeldt