Afgangsprøver
7   32

DLF: Færre prøver betyder ikke, at nogle fag ikke er vigtige

Til sommer skal eleverne efter et år med skolenedlukninger og fjernundervisning kun op til fire afgangsprøver i tre fag. DLF er tilfredse med løsningen, men havde håbet karakternes betydning var blevet nedtonet.

Til sommer skal eleverne i folkeskolens afgangsklasser op i mundtlig og skriftlig dansk, skriftlig matematik og mundtlig engelsk. Det har et bredt politisk flertal besluttet fredag eftermiddag.

Næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange er glad for, at udmeldingen kommer allerede nu, og at den politiske enighed er stor.

"Det tyder på, der er gjort et godt forarbejde i en situation, hvor der ikke er nogen nemme løsninger", siger hun til folkeskolen.dk og understreger, at hun er tilfreds med løsningen, hvor eleverne modsat sidste år oplever at komme til eksamen som afslutning på folkeskolen.

Danmarks Lærerforenings anbefaling har dog været, at man gennemførte nogle af afgangsprøverne, men at karakteren ikke skulle direkte på eksamensbeviset og være afgørende for, hvilke ungdomsuddannelser eleverne senere kan komme ind på.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi havde håbet, at man ville gennemføre nogle prøver, som ville indgå i lærerens vurdering, når der skulle gives årskarakter, og at årskarakter var blevet ophævet til afgangskarakter i alle fag", siger Dorte Lange.

"Men når man har valgt de fire fag, man har, er det i og for sig fair nok. Det er fag, man godt har kunnet undervise i via fjernundervisning, fordi de ikke indeholder så mange praktiske elementer".

Er der ikke en risiko for at sende et signal om, at resten af fagene ikke er så vigtige resten af dette skoleår?

"Både fra et lærersynspunkt og ifølge folkeskoleloven er alle fag vigtige. Det er vigtigt, at man får sagt, at det her ikke må betyde, at al undervisningen i 9. og 10. klasse bliver koncentreret i de fag, eleverne nu skal til afgangsprøve i", siger Dorte Lange.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har understreget, at det er bekendtgørelsen om nødundervisning, der gælder frem til sommerferien.

Med den i hånden kan skolerne skrue ned for timetallet i nogle fag. Men det vil være en stor fejl at give eleverne flere timer i de fag, der nu er eksamensfag, mens der skrues ned for de resterende fag, mener Dorte Lange.

"Eleverne har så afgjort brug for de fag også", understreger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.669 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.294 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.791 andre er allerede tilmeldt