Nationale test
2   75

DLF: Drop de nationale test

Det er spild af god undervisningstid, at elever og lærere skal gennemføre nationale test, når de igen mødes i skolen, siger Regitze Flannov, Danmarks Lærerforening. Parterne er jo netop enige om, at de nationale test skal ændres.

"Der er to spor i det her - de nationale test er behæftet med så mange fejl og mangler, viser evalueringen, så overordnet set mener jeg, at vi helt skal droppe dem. Vi skal sammen finde nogle evalueringsformer, der understøtter undervisningen. Det andet spor er, at når vi på et tidspunkt får eleverne tilbage i skolerne, så har vi brug for al tid til at samle op på både elevernes trivsel og den faglige undervisning", understeger formand for DLF's undervisningsudvalg Regitze Flannov.

Derfor forstår hun ikke Undervisningsministeriets udmelding i dag, om at de nationale test skal gennemføres.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der er en bred enighed om, at målingerne i de nationale test er alt for usikre, og parterne er enige om, at de skal laves om. Derfor bør man droppe dem i år. Vi har brug for tiden til god og motiverende undervisning og selvfølgelig til at reetablere klassefællesskabet og relationerne mellem lærere og elever".

Sidste år besluttede man at gennemføre test i 20 procent af de dårligst præsterende klasser og så nogle stikprøver, og både sidste år og i år har Sverige valgt at aflyse sine nationale test.

"Lærerforeningen har fra starten været kritisk overfor de nationale test og vil konstruktivt gå ind i arbejdet for at etablere et holdbart evalueringssystem. Jeg forstår slet ikke, at ministeriet kan beslutte at gennemføre de nationale test i år", siger Regitze Flannov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ