- Jeg forstår slet ikke, at ministeriet kan beslutte at gennemføre de nationale test i år, siger Regitze Flannov

DLF: Drop de nationale test

Det er spild af god undervisningstid, at elever og lærere skal gennemføre nationale test, når de igen mødes i skolen, siger Regitze Flannov, Danmarks Lærerforening. Parterne er jo netop enige om, at de nationale test skal ændres.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er to spor i det her - de nationale test er behæftet med så mange fejl og mangler, viser evalueringen, så overordnet set mener jeg, at vi helt skal droppe dem. Vi skal sammen finde nogle evalueringsformer, der understøtter undervisningen. Det andet spor er, at når vi på et tidspunkt får eleverne tilbage i skolerne, så har vi brug for al tid til at samle op på både elevernes trivsel og den faglige undervisning", understeger formand for DLF's undervisningsudvalg Regitze Flannov.

Derfor forstår hun ikke Undervisningsministeriets udmelding i dag, om at de nationale test skal gennemføres.

SF: Fuldstændig galimatias at bruge tid på de nationale test

"Der er en bred enighed om, at målingerne i de nationale test er alt for usikre, og parterne er enige om, at de skal laves om. Derfor bør man droppe dem i år. Vi har brug for tiden til god og motiverende undervisning og selvfølgelig til at reetablere klassefællesskabet og relationerne mellem lærere og elever".

Sidste år besluttede man at gennemføre test i 20 procent af de dårligst præsterende klasser og så nogle stikprøver, og både sidste år og i år har Sverige valgt at aflyse sine nationale test.

Ministeriet: Nationale test på alle skoler fra 1. marts til 11. juni

"Lærerforeningen har fra starten været kritisk overfor de nationale test og vil konstruktivt gå ind i arbejdet for at etablere et holdbart evalueringssystem. Jeg forstår slet ikke, at ministeriet kan beslutte at gennemføre de nationale test i år", siger Regitze Flannov.