Nationale test
24   24

Ministeriet: Nationale test på alle skoler fra 1. marts til 11. juni

Når eleverne er tilbage på skolerne, skal de nationale test gennemføres. Og denne gang er det ikke kun en stikprøve af klasserne, der skal tage testene. Af hensyn til eventuelle coronaforanstaltninger er testperioden dog forlænget til 11. juni.

Mens Sverige har aflyst årets nationale test på grund af coronapandemien, holder Børne- og Undervisningsministeriet i Danmark fast på, at testene skal gennemføres i dette forår. Testene skal dog først finde sted, når eleverne er tilbage i skole, og for at sikre, at der er tid nok, er testperioden forlænget, så lærerne kan booke test i perioden fra 1. marts til og med 11. juni.

Obligatoriske nationale test

Alle elever skal tage 10 nationale test i løbet af deres skoletid. Læsetest i 2., 4., 6. og 8. klasse, matematik i 3., 6. og 8., engelsk i 7. og fysik/kemi i 8. klasse. Testene varer 45 minutter ved en computer, og testene tilpasser sig undervejs den enkelte elev, så man får sværere opgaver, når man svarer rigtigt, og lettere opgaver, når man svarer forkert.

Sidste år var der skåret ned på antallet af klasser og skoler, der skulle gennemføre testene, så det var de 20 procent dårligst præsterende skoler plus en bred stikprøve af klasser. Men helt som planlagt var stikprøven kun ét år, og de obligatoriske nationale test skal nu gennemføres 'heldækkende', ind til et helt nyt system kan tages i brug.

Artiklen fortsætter under banneret

I år er det altså planmæssigt tilbage på de 10 obligatoriske test i løbet af skoletiden. Efter sidste års evaluering af testene, som førte til beslutningen om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem, påtog ministeriet sig at gennemføre mindre forbedringer af det eksisterende testsystem, så testene bliver mere sikre på elevniveau. Arbejdet forløber planmæssigt, lover Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og der kommer nye vejledninger ud til skolerne, inden testene går i gang 1. marts. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ