Nationale test
21   86

SF: "Fuldstændig galimatias at bruge tid på de nationale test"

Børne- og Undervisningsministeriet har i dag meldt ud, at eleverne skal tage de nationale test, når de en gang vender tilbage til deres skoler. Det giver ingen mening, lyder det fra SF.

Eleverne på samtlige folkeskoler skal tage de nationale test inden 11. juni. Det har Børne- og Undervisningsministeriet i dag meldt ud.

Testperioden starter 1. marts. Eleverne skal dog først testes, når de er vendt fysisk tilbage på skolerne, lyder det fra ministeriet, som derfor på forhånd har gjort testperioden længere end normalt.

Artiklen fortsætter under banneret

Meldingen kommer efter, at de svenske skoler ellers har fået at vide, at årets nationale test er aflyst på grund af coronapandemien. Ifølge SF burde testene også droppes i Danmark.

"Det er fuldstændig galimatias, at skolerne skal bruge tid og krudt på test, som førende eksperter siger ikke giver et meningsfuldt billede af elevens individuelle niveau og så endda på et tidspunkt, hvor der er så mange vigtigere ting, skolerne kan bruge deres tid på", siger undervisningsordfører i SF Jacob Mark til folkeskolen.dk

Alle test er tilbage i år 

Sidste år var der skåret ned på antallet af klasser og skoler, der skulle gennemføre testene, så det var de 20 procent dårligst præsterende skoler plus en bred stikprøve af klasser. Men stikprøvemodelen var kun planlagt til ét år, så de obligatoriske nationale test nu igen skal gennemføres 'heldækkende', indtil et helt nyt system kan tages i brug.

Efter sidste års evaluering af testene, som førte til beslutningen om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem, påtog ministeriet sig at gennemføre mindre forbedringer af det eksisterende testsystem, så testene bliver mere sikre på elevniveau. Arbejdet forløber planmæssigt, lover Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og der kommer nye vejledninger ud til skolerne, inden testene går i gang 1. marts. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ