Billedkunst
0   7

Ideer til din online-billedkunstundervisning

Billedkunstlærere over hele landet prøver i disse dage at finde ud af hvordan man bedst fjernunderviser i faget. Folkeskolen.dk/billedkunst har samlet nogle ideer.

Sarah Urgaards elever gik tur sammen - hver for sig - og kiggede på fugle. Hjemme igen lavede eleverne fugle til ophæng af de materialer, der nu var til rådighed hjemme.

Vær opmærksom på, at indlægget er fra før jul, hvor det ikke hed nødundervisning, selvom eleverne var sendt hjem.

Fuglene er så langt fra Sarah Urgaards eneste ide til hjemmeundervisning i billedkunst. Her deler hun tre mere:

Og så en ide, der stammer fra vinteren 2019, længe før corona, men som måske kan være relevant igen. Den løser i hvert fald et af de helt store problemer med billedkunst som onlineundervisning, nemlig at elevernes adgang til materialer er meget begrænset. Her kræves nemlig kun papir, lim og saks.

Artiklen fortsætter under banneret

I foråret lavede dansk- og billedkunstlærer Cecilie Rosdahl en tekstmobile til den bror, hun ikke kunne mødes med. Ideen er blevet aktuel igen, desværre.

En mulighed er også denne kreativitetsopgave. Den er fra tiden før corona, men kan måske være værd at støve af, for en den skal løses i hjemmet uden værktøj og materialer.

Billedkunstlærer på Rosenvangskolen i Aarhus, Britta Thorlann, gjorde forårets onlineundervisning  til en youtube-kanal, så alle kan få glæde af hendes arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.783 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.082 andre er allerede tilmeldt