Corona
0   10

Lærerstuderende melder sig med gratis lektiehjælp under nedlukningen

Lærerstuderendes Landskreds og Ungdommens Røde Kors vil tilbyde gratis virtuel lektiehjælp under nedlukningen. Man skal ikke score profit på at hjælpe børn med deres lektier, lyder de lærerstuderendes begrundelse.

De lærerstuderendes organisation LL opfordrer sine medlemmer til at blive frivillige lektiehjælpere nu og tre måneder frem. Formålet er især at hjælpe de udsatte børn, der har særligt brug for skolehjælp, når det ikke er muligt at få den normale hjælp henne på skolen.

"Nedlukningen af skolerne rammer socialt skævt, fordi det ikke er alle børn, der kan få hjælp derhjemme enten af deres forældre eller fra en lektiehjælp, som forældrene betaler for. Det vil vi gerne undgå og være med til at finde en løsning på lidt ligesom i foråret, hvor vi lavede jobbanker for at bidrage til genåbningen af skolerne", siger LL's forperson Rasmus Holme Nielsen.

Opfordret medlemmer via mail

Lærerstuderendes Landskreds har derfor indgået et samarbejde med Ungdommens Røde Kors, der i forvejen tilbyder gratis lektiehjælp.

Artiklen fortsætter under banneret

"Ungdommens Røde Kors laver i forvejen lektiecafeer i udsatte boligområder, og de har også en god teknisk løsning. Derfor var de en oplagt samarbejdspartner. Vi har skrevet ud til vores medlemmer på mail og opfordret dem til at melde sig som frivillig hos Ungdommens Røde Kors", fortæller de lærerstuderendes forperson.

De lærerstuderende forpligtiger sig til at tilbyde virtuel lektiehjælp tre gange á mindst 30 minutters varighed inden for de næste tre måneder.

"Men de må naturligvis meget gerne bruge mere tid på det og blive ved efter de tre måneder. Men det her skal ses som en særordning, vi sætter i gang her og nu, hvor behovet er størst", fortæller han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
476 andre er allerede tilmeldt