Nationale test
3   42

Politiske forhandlinger om erstatningen for de nationale test er igen forsinket

Inden sommerferien skulle regeringen have præsenteret sit forslag til et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem, der skal tage over efter de nationale test. Men planerne udskydes nok en gang.

De udskældte nationale test skal udskiftes med et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem. Det gav folkeskoleforligspartierne hinanden håndslag på tilbage i februar.

I aftalen forpligtede regeringen sig på at "fremlægge et forslag til et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem inden sommeren 2020, som kan danne basis for forhandlinger i folkeskoleforligskredsen".

Artiklen fortsætter under banneret

Aftalen lød desuden på, at forligspartierne skulle blive enige om et nyt testsystem "inden udgangen af 2020", så de nye test kunne "træde i kraft hurtigst muligt".

Men da sommerferien stod for døren, oplyste Børne- og Undervisningsministeriet til folkeskolen.dk, at arbejdet med en erstatning for de nationale test var forsinket på grund af "håndteringen af corona-situationen".

Partier har haft indledende møder

Meldingen var også, at man forventede at starte de politiske forhandlinger om et nyt system til efteråret. Det skete imidlertid ikke, og siden er kalenderen gået over i vinter, og det skyldes igen corona, oplyser ministeriet til folkeskolen.dk.

Ministeriet oplyser, at partierne har mødtes, men forhandlingerne er endnu ikke gået i gang.

"Ministeriet oplyser, at der har været afholdt indledende politiske møder, men at forhandlingerne er udsat på grund af corona-situationen", skriver ministeriet til folkeskolen.dk.

Forbedringer af nuværende test forløber planmæssigt

Ifølge den politiske aftale fra februar skal de nuværende nationale test bestå, indtil man er klar med en erstatning.

Indtil da skal der gennemføres "mindre forbedringer" af de nuværende test for at gøre resultaterne "mere retvisende på elevniveau". Dette gøres blandt andet ved at reducere antallet af profilområder i testene ved at slå nogle af områderne sammen, lød det i aftalen.

Det arbejde forløber planmæssigt, oplyser ministeriet.

"Arbejdet med forbedringerne af de nuværende nationale test forløber planmæssigt. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet informerer skoler og kommuner om ændringerne i testsystemet og de opdaterede vejledningsmaterialer i 2021 forud for den obligatoriske testperiode, der ligger fra 1. marts til og med 30. april 2021", skriver ministeriet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ